Не е тайна, че професионалните спортисти печелят големи пари, пише

...
Не е тайна, че професионалните спортисти печелят големи пари, пише
Коментари Харесай

Това са най-богатите спортни коментатори

Не е загадка, че професионалните спортисти печелят огромни пари, написа profit.bg.

Всъщност, да си част от света на професионалния спорт под някаква форма може да е много доходоносно — от притежателите на тимове, през треньори, анализатори, сътрудници и даже спортни коментатори.

Работата на спортните коментатори в доста връзки е работа фантазия — те седят към една маса по малкия екран или по радиото и разискват обичания си спорт, като задълбочените разбори са безусловно по тяхно убеждение.

Най-доброто нещо е, че през множеството време те са в ефир единствено по веднъж в седмицата.

Въпреки че междинната заплата на спортните коментатори в Съединени американски щати е малко по-малко от 60 000 $ годишно за телевизия и 35 000 за радио, тези, които имат лични излъчвания, лоялна почитател база и са най-добре готови, може да печелят милиони на година.

Вижте кои са 10-те най-високо платени спортни коментори оттатък океана, подредени от AOL. Само ще споменем, че положението на водача в класацията се прави оценка на близо 75 млн. $.

Никак не неприятна отплата за това, че се се постанова да работиш в неделя.

10. Макс Келърман – 6 млн. $
 View image on Twitter

Келърман разяснява най-вече бокс по HBO и е един от водещите на комедийното спортно токшоу SportsNation по ESPN.
10. Майк Тирико – 6 млн. $

Тирко е дълготраен коментатор на ESPN, като през годините коментра мачове от НФЛ, НБА, голф, тенис и футбол. Той напуща ESPN през 2016 година и стартира работа в NBC Sports.

9. Стивън А. Смит – 10 млн. $

Стивън А. Смит е един от най-популярните водещи на спортни излъчвания в Съединени американски щати. Той е се изявява като анализатор в предаването First Take по ESPN. Смит също по този начин проучва мачове от НБА и има радио предаване. Той разгласява и публикации за ESPN.com и Philadelphia Inquirer.

8. Скип Бейлес – 12 млн. $

Преди време Бейлес водеше First Take по ESPN дружно със Стивън А. Смит, само че напусна предаването през 2016 година Сега има лично предаване по Fox Sports.

7. Джим Нанц – 15 млн. $

Джим Нанц разяснява мачове от НФЛ, колежанското състезание по баскетбол и голф от 90-те години. Той е един от водещите коментатори по американски футбол на CBS.
7. Джо Бък – 15 млн. $

Джо Бък е коментирал мачове и по американски футбол, само че главният му спорт е бейзбол. Той е главният коментатор на мачовете от международните серии за Fox Sports от 1996 година насам, с изключение единствено на две години.
6. Ал Майкълс – 20 млн. $



Майкълс работи в продължение на близо три десетилетия за ABC Sports. Сега е част от екипа на NBC Sports. Той е коментирал голям брой мачове от НФЛ, както и олимпийски игри и международните серии по бейзбол.

5. Крис Бърман – 20 млн. $

Бърман е водещ на предаването SportsCenter по ESPN от 1979 година Неговата компетентност е американския футбол, само че е коментирал и мачове по бейзбол и голф.

4. Джон Грудън - 22.5 млн. $



Грудън е някогашен играч по американски футбол от колежанското състезание и някогашен треньор от НФЛ, като даже печели Супербоул с тима на Tampa Бей през 2003 година В момента Грудън е анализатор за ESPN.

3. Дан Патрик – 25 млн. $

Патрик има 18 години стаж в ESPN. В момента води лично радио предаване и телевизионно предаване по NBCSN. Той също по този начин е създател в списанието Sports Illustrated.

2. Боб Костас – 45 млн. $



Костас се изявява в ефира на NBC Sports от 80 години на предишния век. Той е главният водещ по време на излъчването на 12 олимпийски игри. В момента разяснява мачове по бейзбол, като през годините е отразявал и мачове по баскетбол, хокей, американски футбол, бокс и голф.

1. Джим Роум – 75 млн. $



В момента Роум води лично радио предаване, която се излъчва в мрежата на CBS Sports Radio. Преди това години наред той води телевизионно предаване, което се излъчва по ESPN.

През 2011 година той приключва връзките си с малкия екран и се причислява към мрежата на CBS. Радиопредаването на Роум е 21-ото най-слушано в Съединени американски щати, а той е на 29-о място измежду най-влиятелните радио водещи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР