Не е тайна, че Пиер Гасли и Естебан Окон не

...
Не е тайна, че Пиер Гасли и Естебан Окон не
Коментари Харесай

Шефът на Алпин таи надежди, че обтегнатите отношения няма да пречат на Гасли и Окон

Не е загадка, че Пиер Гасли и Естебан Окон не са измежду най-хубавите другари в падока на Формула 1, а следващата година двамата ще бъдат съотборници в екипа на Алпин. Това дава предпоставки за прехвърчането на много искри в отбора от Енстоун, само че неговият началник Отмар Шафнауер е сигурен, че двамата ще бъдат експерти в своята работа. Американецът даже изрази своята вяра, че двамата му водачи ще възродят своето другарство от годините в картинга и младежките формули.
 Алпин удостовери привличането на Пиер Гасли Алпин удостовери привличането на Пиер Гасли
В последните години двамата не си бяха по никакъв начин близки, като даже по-рано през годината Окон лобираше негов съотборник следващата година да бъде Мик Шумахер, с който той е много непосредствен, а не Гасли, който бе желан от френския екип на Алпин. В последна сметка тимът ще образува напълно френски дует, откакто е получил утвърждението и на Окон за привличането на Гасли.
 Гасли: Надявам се с Алпин да се борим за купата Гасли: Надявам се с Алпин да се борим за купата
„ Ние взехме осведомено решение. Това значи, че говорихме с всички в тима, даже и с Естебан, с цел да сме сигурни, че в случай че вземем това решение ще можем да работим като тим, тъй като това е екипен спорт.

„ Естебан и Пиер поддържаха тази концепция. Те са експерти. Надявам се те да нямат проблеми с работата си един с различен. Имам очаквания и, че тяхното другарство ще се възроди, преди те бяха другари. Но от професионална позиция, те са доста щастливи, че ще работят дружно.

„ Те се познават от доста време, те са се състезавали дружно. Имат почти идентичен опит, и двамата са доста бързи и амбициозни, тъй че мисля, че те ще работят добре дружно “, сподели Шафнауер.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР