Не е тайна, че газираните безалкохолни напитки със захар са

...
Не е тайна, че газираните безалкохолни напитки със захар са
Коментари Харесай

По-добре забравете за тях: 15 напитки, които са толкова вредни, колкото колата

Не е загадка, че газираните безалкохолни питиета със захар са нездравословни, само че е реалност, че 48% от американците ги употребяват всеки ден, съгласно Галъп. Средната дневна сума е 2.6 чаши, като 28% пият по едно шише дневно приблизително, а 20% по две или повече чаши.

Високофруктозният царевичен сироп, който се съдържа в тях, е най-лошото, споделя доктор Дарил Гьофър, диетолог. " Той е изключително рисков, тъй като отива непосредствено в черния дроб и се съхранява като лой ", прибавя той. Също по този начин основава опозиция против лептина - хормон, който понижава апетита, прибавя той.

" Обикновената кола, да вземем за пример, има доста захар, само че в действителност диетичните са по-лоши, тъй като имат изкуствени подсладители ", споделя Карли Полак, сертифициран клиничен диетолог.

" Често се майтапя, когато имам лекции: „ Какво бихте предпочели: да натрупате мазнини от кола или рак от диетична кола? " Експериментите демонстрират, че аспартамът - известен неестествен подсладител, може да аргументи развиването на ракови кафези в разнообразни елементи на тялото.

Наистина няма метод да забележите умни маркетингови акции, които прикриват този вреден артикул, споделя доктор Гьофър. По думите му би трябвало да се чете етикета и да избираме артикул с високо наличие на минерали, малко захар и високо наличие на фибри.

Препоръката му е да се заобикалят питиета с повече от 5 грама захар.

Студен чай



Студените чайове нормално са изкуствено подсладени. Също по този начин, те имат кофеин, който ви дава еуфория, само че след това се чувствате все по-уморени и желаете повече и повече кофеин. Твърде доста от него може да докара до аритмия, болежка в гърдите и даже гибел. Изследванията свързват свръхдозата с кофеин до пристъпи на суматоха.

Голяма чаша кафе



Хората обичат кафе, само че с изключение на съществуването на кофеин, то може да докара до киселини и да провокира киселинен рефлукс. Проучванията демонстрират, че маслото от кафе може да понижи жлъчните киселини и неутралните стероли, което да докара до нараснал холестерол, наред със сърдечни проблеми и аритмия.

Смесени кафе питиета



В допълнение към кофеина, който консумирате, тези кафе питиета имат доста захар, идващи от добавеното мляко или сметана, и прекалено много калории. Пийте кафе умерено и сложете кокосово мляко, кокосово масло или други висококачествени мазнини, с цел да неутрализирате киселинния резултат на кафето.

Витаминна вода



Това е захарна вода. Популярната витаминна вода съдържа към 120 калории и 32 грама захар, съвсем половината от елементарната кола. Ароматизирайте водата си естествено, като поставите части същински плодове в нея.

Течна сметана



Проблемът е титанов диоксид, който е добавка, за която е потвърдено, че предизвиква увреждане на черния дроб и тъканите при мишки. Добавката е най-широко употребяваният бял пигмент.

Ако това не ви е задоволително, течната сметана за кафе се обогатява още със захар, изкуствени подсладители и трансмазнини. Ще ги разпознаете под името " хидрогенирано масло ", написано на етикета.

Горещ шоколад



Проблемът е в царевичния сироп. Тази вкусна гореща напитка, идеална за студени дни, би трябвало да се третира по-скоро като десерт. Само една чаша, даже домашно приготвена, има към 200 калории и 25 грама захар.

И това е забавно: Напитките със захар покачват кръвното - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Енергийни питиета и шотове

Пазарът за тях е голям, тъй като хората са постоянно изтощени и ги избират, тъй като считат, че по този начин ще се усещат по-добре, споделя доктор Гьофре. Но енергийните питиета са най-вече изкуствени цветове, захари и аромати, които даже не съществуват в природата.

Те имат органични киселини, които са рискови за зъбния гланц поради способността им да разграждат калций.

Сладки и замразени коктейли



Те са ужасни, тъй като алкохолът се всмуква непосредствено в кръвта, увеличавайки бързо глюкозата и не се усвоява като естествена храна. " Добавете и захарта, която усилва равнищата на кръвната захар и в този момент имате синергия от две несгоди, все едно пиете течен бонбон.

Хранителни шейкове



Хранителни питиета могат да бъдат потребни за хората, само че те са и много подли, тъй като хората виждат доста минерали и витамини и мислят, че могат да ги употребяват по доста. Имайте поради, че главната съставна част в тях е захарта. Това са прекомерно доста калории и евентуалният резултат е повишаване на тежестта.

Лимонада



Лошата лимонада не е единствено лимон и вода. Най-добре е, в случай че можете да си я подсладите сами, само че тази, която се продава, нормално е натоварена със захар. Чаша от 200 мл може да доближи 100 калории - с добавени плодови сокове или изкуствена хранителна багра.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР