"Не е работа на политиците да се занимават с природен

...
"Не е работа на политиците да се занимават с природен
Коментари Харесай

Сашо Дончев: Ако политиците спрат да пречат, пазарът ще бъде залят с газ

"Не е работа на политиците да се занимават с природен газ. Това, че политиците в Европа в последно време приказват непрестанно за газ, е, тъй като разрешиха на Владимир Путин да ги накара да приказват за газ. Това не е политически, а търговски проблем. Много се безпокоя, когато политиците стартират да вземат решение проблеми в енергетиката ".

Това сподели пред БНР Сашо Дончев, бизнесмен, изпълнителен шеф на "Овергаз ".

По думите му "Булгаргаз " няма пари да си заплати газа, тъй като "Топлофикация - София " не му заплаща, а за какво - дали от корупция, или от несръчност.

В предаването "12+3 " той акцентира, че не може да се афишира търг от през днешния ден за на следващия ден, защото в енергетиката процесите са от през днешния ден за идващите три години най-малко.

"Това отново е реплика на пазарна стопанска система. Да, би трябвало да се разгласят търгове, само че хоризонтът на доставки полутечен газ би трябвало да е най-малко година, а не един месец ".

Той е безапелационен, че би трябвало да бъдат отстранени държавните компании, защото те генерират единствено корупция.

"Нямаме потребност от държавна компания в региона на енергетиката... Не е работа на държавните управления да подписват търговски контракти. Ако "Булгаргаз " е във банкрут, това е, тъй като политиците са назначавали там некадърници, тъй като политиците са определяли какви контракти да подписва сдружението. Ако има отговорни за положението на "Булгаргаз ", това са политиците... Ако се махнат всички спънки, които основават политиците на пазара, пазарът ще бъде залят с газ ".

Според него Европа има потребност от съветски газ и не би трябвало да бъде подценяван вечно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР