Не е проблемът в момента осигуряването на количествата газ, а

...
Не е проблемът в момента осигуряването на количествата газ, а
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Нашата цел е да осигурим газ на най-добрата цена

Не е казусът сега обезпечаването на количествата газ, а на каква цена ще бъде направено това.

Това разяснява на брифинг вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, който през днешния ден се срещна с министъра на строителството, превоза и инфраструктурата на Сърбия Томислав Момирович.

Алексиев, който управлява спешния щаб в енергетиката, уточни, че в понеделник ще се състои среща с всички браншови, синдикални и работодателски организации, с цел да бъде разисквана цялата информация в енергетиката и да им показано какво е направено като активност на спешния щаб.

Нашата цел е да осигурим нужните количества газ на най-хубавата и оптимална цена, тъй като тя се заплаща от всички нас - от бизнеса и от хората, сподели министър Алексиев и прикани за по-малко идеология и повече прагматичност и систематичност по тези тематики, тъй като „ идеологията не храни хората, нито топли хората, нито оказва помощ на промишлеността да работи “.

Христо Алексиев напомни целите на служебния кабинет в енергетиката - интерконекторът с Гърция, с цел да може оттова да получаваме количествата на ниска цена азерски газ, финансовото стабилизиране на „ Булгаргаз “, намиране на нужните количества газ и търсене на най-хубавата цена за бита и за бизнеса. Работим по този въпрос, идната седмица ще имаме резултати и по него, уточни Алексиев.

На въпрос за диалозите с превозвачите министър Алексиев сподели, че сега се работи по предложенията за ТОЛ системата. Превозвачите са дали техните оферти за ТОЛ системата, тематиката е коментирана с Министерство на регионалното развитие и с АПИ. До три седмици ще имаме съответно предложение за по-добро структуриране на ТОЛ системата, с цел да може да работи в интерес на българските превозвачи, заявява министър Алексиев.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР