Не е нужно да си малко дете, за да искаш

...
Не е нужно да си малко дете, за да искаш
Коментари Харесай

Уважавайте родителите си, защото те са безценен подарък от Бог

Не е нужно да си малко дете, с цел да искаш да зарадваш родителите си. Независимо от нашата възраст, за нашите майки и татковци постоянно ще си останем децата, над които към момента „ треперят “.

Да вършиме някои елементарни дребни неща всеки ден са изцяло задоволителни, с цел да извършите родителите си щастливи, тъй като всичко, което те в действителност желаят, е да видят, че са съумели да ви отгледат добре. Ако не почитате родителите си и всичко, което са създали (и към момента правят) за вас, несъмнено, това ще ги натъжи. В последна сметка щастието им зависи единствено от отношението на децата им към тях.

Как да извършите родителите си щастливи

Спечелете доверието им

Ако желаете родителите ви да ви имат вяра, би трябвало да спечелите това доверие. Трябва да им покажете, че сте зрял човек, който е подготвен самичък да взема решения и да стои зад дейностите си. Да спечелиш тяхното доверие значи да не лъжеш и да не правиш нищо зад тила им. Това освен ще направи родителите ви щастливи, само че и изцяло ще промени връзките ви.

Говорете с тях

Трябва да знаете, че единственият метод родителите ви да схванат какво желаете е, когато им кажете. Не е почтено да очаквате те да четат мислите ви и в действителност това е повода за толкоз доста кавги сред родители и техните деца.

Ако нещо ви тормози или просто не сте съгласни с мнението на родителите си във връзка с нещо, би трябвало да говорите с тях за това. Няма нищо, което да не може да бъде решено посредством здравословна връзка. Освен това не се опасявайте от реакцията на родителите си, тъй като съм сигурна, че те ще се опитат да схванат, в случай че им обясните аргументите си по верния метод.

Оставете ги да ви бъдат другари

От моя позиция единствените ви същински другари са вашите родители и в никакъв случай няма да имате по-искрени другари. Ако не можете да видите това сега, ще го разберете един ден. Само се надявам, че няма да е прекомерно късно, когато това се случи.

Сигурна съм, че родителите ви ще се опитат да се сприятеляват с вас и да завоюват доверието ви. Не би трябвало да блокирате пътя им. Дайте им късмет и ще видите какви занимателни и необикновено забавни другари могат да бъдат, когато не извършват родителските си отговорности.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР