Не е нужно да разбираме кой знае колко от финанси,

...
Не е нужно да разбираме кой знае колко от финанси,
Коментари Харесай

Важно за потребителите! Избираме сами каква сметка за топло да платим

Не е нужно да разбираме кой знае какъв брой от финанси, с цел да знаем, че положителното систематизиране на месечния бюджет постоянно зависи от неговото вярно обмисляне. А  навечерието на новия отоплителен сезон е идеалният миг да си спомним това златно предписание.  Затова в случай че желаеме да управляваме дейно разноските си и през студените месеци, би трябвало да имаме поради разновидностите за установяване и заплащане на сметките за топла вода и парно, поучават експертите.

Първата алтернатива е погасяване на отговорностите по действителен доклад. Или казано най-просто: плащаме тъкмо толкоз, колкото сме употребявали през месеца. Тази услуга е допустима, когато всички клиенти от блока имат топломери и водомери с отдалечено отчитане, и са декларирали пред обслужващата ги компания за дялово систематизиране желанието си за подобен месечен доклад. Така топлинният счетоводител получава показанията за действително потребената от нас сила, тя се фактурира от сдружението и ние плащаме услугата, което сме употребили през предишните 30 дни. Това е и разновидността, при който опциите за  злоупотреба от страна на недобросъвестни съседи с топлината в постройката са сведени до най-малко, настояват специалистите.

Най-предпочитан от столичани обаче е вторият вид, при който плащаме по планирани количества. При него  топломерите и водомерите се регистрират един път годишно и месечната сметка може да не отразява действително какъв брой сила сме употребили през обособен месец. Задължението се образува на база потребеното количество от изтеклия, предишен, отоплителен сезон. А дали сме употребили повече или по-малко разбираме, когато пристигна новата изравнителна сметка.

На прогнозните месечни сметки не плащаме рента. Тя стартира да се начислява, когато изтече срокът за заплащане на фактурираната изравнителна сметка.  При този вид има и преразпределение на топлинната сила през месеците, когато има парно. Това се прави за да има отмерено натоварване на фамилния бюджет през зимните месеци. Така при доста леден януари сметката ни може и да е не е огромна, а доплащането, при положение, че има такова, ще се появи при изравняването.

В помощ на планирането на разноските е и заплащането на равни месечни вноски. Това доста улеснява бюджета ни и разпределя отмерено финансовата тежест през цялата година. Клиентите имат една непрекъсната големина на разхода, а не минимални суми през топлите месеци и пикове през студените. Важно е да се съобщи размер на равната месечна вноска, който да е непосредствен до планирано начисленото ползване или до това, което обособен клиент е пресметнал, че ще използва.

Задълженията за парно и топла вода може да платим в 8 потребителски центъра на столичната топлофикация, 16 пощенски станции и в над 350 каси на разнообразни партньорски вериги. Ако избираме това да става онлайн, можем да го създадем през уеб страницата на сдружението. За да получаваме сметката си незабавно, където и да се намираме, най-хубавият вид е да заявим електронна фактура. Така персоналната ни информация е предпазена, няма да чакаме хартиената фактура и тя няма да попада в непозната пощенска кутия.

Можем и да следим отговорности и да съпоставяме с предишни интервали без да се затрупваме с хартия, като по този метод способстваме и за опазването на околната среда. Не на последно място имаме опция и да се възползваме от програмата „ Лоялен клиент “ на Топлофикация.  При заплащане на сметката за топлинна сила в посочения по програмата период, ще получим 3 % отстъпка. А това може да е колкото задължението ни за „ Дялово систематизиране “ и по този начин услугата да е безвъзмездна, а нерядко и да бъдем на плюс.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР