Не е нужно да пътувате известно време или да ходите

...
Не е нужно да пътувате известно време или да ходите
Коментари Харесай

По-малко джаджи – по-силна любов: как бързо да оцелеем в кризата на отношенията

Не е нужно да пътувате известно време или да ходите на фамилен терапевт, с цел да се свържете още веднъж прочувствено. Нашата героиня споделя по какъв начин един уикенд отвън града оказа помощ на нея и брачна половинка й.

По-малко джаджи – по-силна обич: по какъв начин бързо да оцелеем в рецесията на връзките

„ Бракът ни може да се назова добър. Общувахме добре, обичахме се, гледахме престъпни драми дружно, преживяхме сложни времена. Съпругът ми беше тежко болен, имах проблеми в работата и още няколко сложни житейски цикъла.

След следващия неуспех разбрахме, че сме изтощени. Дори нямахме сили да поддържаме връзка, просто правехме всичко с старания. Отвън връзките ни изглеждаха страхотни, само че ни липсваше романтика и позитив.

И тогава видях извънредно предложение за почивка: не просто селски хотел измежду природата, а леговище, съвременен вид за „ рестартиране “ на мозъка в наши дни. Никога не сме опитвали нещо сходно и тръгнахме.

Ще ви опиша за главните правила на ритрийта.

Без телефони – за мнозина това е сложен миг, изключително за мен, защото работата е обвързвана с интернет.

Няма телевизия – привикнали сме да гледаме телевизионни излъчвания, само че не и този път.

Любов към природата – добре, ще вървим доста.

Отидохме единствено за няколко дни. Помислихме си, добре, надали ще си починем, само че най-малко ще превключим мозъците си. Пристигнахме, настанихме се, легнахме… Още на сутринта усетихме какъв брой по-добре се усещаме, когато няма непрекъснат градски звук зад прозореца и ръката не се протяга към телефона.

На идващия ден ни чакаха разнообразни работилници и действия. Беше забавно да се гледат други двойки: някои действаха като тим, някои играеха един против различен, някои ругаеха от самото начало за дреболии …

След това излязохме на разходка, въоръжени с карта на туристически направления … и съвсем незабавно се изгубихме. Трябваше да се изпотя, с цел да намеря пътя си към дома при неналичието на карта в смарт телефона ми! Но работихме ужасно дружно, ходехме и говорихме за всичко на света. Намерихме някакво кафене, хапнахме и попитахме по какъв начин да стигнем до хотела. За благополучие се оказа, че не сме надалеч от краткотрайния дом. Вървяхме хванати за ръце и пеехме песни, които не се бяха случвали от доста време…

След като се върнахме, се изкъпахме дружно (това е невероятно вкъщи, защото няма задоволително място, само че тук имаме джакузи на наше разположение), а по-късно играхме настолни игри (и какво друго да вършим при липса на джаджи? ). Една от игрите включваше отговаряне на въпроси един за различен и разбрахме какъв брой сме не запомнили за 10 години брак.

На идната заран лежахме в леглото до обяд, което в никакъв случай не сме правили вкъщи! Говорихме, поръчахме храна в стаята и разбрахме, че за дълго време би трябвало да отидем някъде и да се разсеем от всичко, с изключение на един от различен.

Върнахме се у дома с осъзнаването какъв прелестен брак имаме. Оттогава постоянно организираме вечери без джаджи, приказваме и се опознаваме още веднъж. Оказва се, че с цел да възстановите предходната тясна връзка, е задоволително просто да си вземете отмора от екраните и да поговорите сърце на сърце! “

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР