Не е необходимо да бъдеш професионален играч, за да играеш

...
Не е необходимо да бъдеш професионален играч, за да играеш
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да знаем, за да играем покер

Не е належащо да бъдеш професионален състезател, с цел да играеш покер, само че има някои съществени неща, които би трябвало да знаеш по отношение на играта, при положение, че имаш предпочитание да я практикуваш или просто си търсиш ново занимание. Както всяка друга игра, покерът има своите правила и особености и сигурно не зависи единствено от шанса на играча.

Силата на ръцете  (1)   стои в основата на играта. За да знаеш какво правиш с главния инструмент, а точно картите, би трябвало да си добре осведомен с тяхната класификация. Не забравяй, че тази подчиненост зависи и от типа покер, който играеш. Познавайки добре картите, ще се чувстваш по-сигурен по време на играта.

След като към този момент познаваш силата на картите, би трябвало да знаеш какви са главните дейности на масата (2) . CHECK – в случай че към момента никой не е заложил или последният залог не се е трансформирал, можеш да чекнеш, т.е. не правиш нов залог, а предаваш щафетата на идващия състезател по посока на часовниковата стрелка. BET – това значи да направиш залог, който останалите също би трябвало да платят (CALL). Ако желаят да вдигнат сумата на залога, могат да създадат RAISE (рейз) или да влязат с всичките си пари (ALL-IN), според от това дали съответният тип игра го разрешава. В случай, че не желаят да отговорят на твоя залог и да продължат играта, могат да фолднат (FOLD).

Освен картите, които са в ръцете ти, след първия рунд на залагане, дилърът раздава три открити карти на масата, които са общи за всички играчи – FLOP (3) . Всеки от играчите може да ги употребява, с цел да образува своята ръка. Следва втори рунд на залагане, в който още веднъж можеш да залагаш чипове. Когато завърши, още веднъж всички залози се събират и отиват в пота.

Четвъртата обща карта – TURN (4) , също се раздава открита на масата и може да се употребява от всички играчи за формиране на ръка. Следва нов (трети) рунд на залагане, след което идва ред на ривъра (RIVER) – пета последна обща карта (5) . Можеш да рейзнеш за финален път, в случай че имаш мощна ръка или искаш да блъфираш (BLUFF). Който е подготвен да заплати залога, най-после взе участие в последния стадий на играта – SHOWDOWN (6) . При него всеки състезател разкрива картите си и печели този с най-хубава ръка.

Препоръчително е да си изградиш тактика (7) , даже и да си новак, която да следваш по време на играта. В началото е добре да играеш единствено мощните ръце, даже те да не са доста. Като нов състезател е мъчно да преценяваш ръцете и по кое време е добре да отговориш или да вдигнеш залога, по тази причина е за предпочитане да избягваш рейз-а. Може да използваш и един от главните ходове в покера – да блъфираш (8) , макар че това също не е целесъобразно за начинаещи, в случай че не се чувстваш сигурен в себе си.

Важно е да наблюдаваш съперниците си (9) . Не е мит, че покерът е игра на душeвността, мозъка и наблюдателността. Едновременно с това би трябвало да запазиш хладнокръвие и успокоение. Понятието poker face значи да не издаваш външно идващия си ход и картите, които държиш. Трябва да можеш да останеш съсредоточен и да преценяваш във всеки един миг останалите играчи на масата.

Не се опасявай да загубиш (10) . Случва се и на най-хубавите играчи – няма нищо срамно или ужасно в загубата. Както споделя един от първите професионални покер играчи Амарило Слим: „ Никой не е постоянно победител и всеки, който споделя, че е, или е измамник, или не играе покер. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР