Не е лесно да си домакиня, минаваш от задължение в

...
Не е лесно да си домакиня, минаваш от задължение в
Коментари Харесай

Вкусно ястие за заети домакини

Не е елементарно да си стопанка, минаваш от обвързване в обвързване, по тази причина ние сме тук, с цел да ви дадем тази концепция за едно бързо и елементарно ядене, с което да си спестите малко време

Необходими Продукти

● кайма - 250 г
● ориз - 80 г
● лук - 1 глава
● чесън - 1 скилидка
● моркови - 1 бр.
● олио - 3 с.л.
● черен пипер - на усет
● сол - на усет
● картофи - 500 г

за соса


● сметана - 2 с.л.
● вода - 200 мл
● доматено пюре - 1 с.л.
● черен пипер - 0. 5 ч.л.
● сол - 0. 5 ч.л.

Начин на подготвяне

Измийте и полусварете ориза, прецедете и още веднъж измийте под течаща вода, оставете още веднъж да се отцеди от водата.

В тиган загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук за 2-3 минути и прибавете настъргания на ситно ренде морков, пържете до омекване на зеленчука.

В купа смесете каймата със запържения зарзават и полусварения ориз. Добавете настърганата скилидка чесън, черен пипер и сол на усет, замесете до еднородна примес и оформете 10-11 кюфтенца.

Подредете ги в тавичка на разстояние една от друго. Обелете картофите и ги нарежете на кръгли филийки, подредете ги изправени сред картофите. Поставете тавата в авансово загрята на 200 градуса фурна и печете ястието за 15 минути.

През това време подгответе соса, като в купичка смесите сметаната с водата, разбъркайте. Добавете доматеното пюре, солта и черния пипер, разбъркайте до еднородна примес.

Извадете тавата от фурната откакто изтече избраното време, полейте запеканката със соса и още веднъж върнете тавата във фурната. Допичате ястието за още 30 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР