Не е лесно да си динамо на щуротии. Трябва да

...
Не е лесно да си динамо на щуротии. Трябва да
Коментари Харесай

Самопрострелване в крака по путински – със замах и кънтеж

Не е елементарно да си динамо на дивотии. Трябва да поддържаш непрекъснато качество и количество на „ мозъчна продукция “ другояче може да загубиш инерция и току виж са те сменили на поста ти. 

„ Прегряването “ обаче е напълно действителен риск. 

Проблемът на путинските динамота (с все самия Путин) е, че в един миг вземат решение да излязат от зоната си на комфорт и да импровизират. 

Путин направи… 

… по какъв начин да го опишем най-красноречиво, като въпреки всичко спестим думи като „ простак “, „ нелепост “, „ глупак “ и „ идиотщина “? …

Това, което Путин направи, е огромна услуга на Европа, на Съединени американски щати, на НАТО и на целия цивилизован свят. 

Лично той, с политиката си, с войната си, с патологичното си държание, съумя да подсигури доста по-бързо прекосяване на Европа към зелената сила. Най-после. Много по-бързо прекосяване към същински диверсифициран енергиен пазар. Най-после. Много по-голяма независимост и самостоятелност при доставките. Най-после. По-бързо разширение на НАТО. Най-после. 

Това, което Европа все отлагаше. 

Спасибо. 

Европейците все гледаха на другата страна, когато ставаше дума за нарушавания на човешките права в Русия (и васалните ѝ държави). Все се правеха, че може и да не ги интересува чак толкоз доста, стига да не ги визира директно и да върви бизнесът. 

Ами засегна ги директно и бизнесът секна. 

Ако не беше протегнал ръка на Украйна, кремълският деспот можеше да си живее в същото море от корупция и пълзящо въздействие. Точно така… „ пълзящо въздействие “. Толкова доста партии, политици и фракции по света му ядяха от шепата – от италианските крайнодесни, през френските им сътрудници, до брекзитиращите торита в Британия, от българските шефове на задунайская до авторитетните фигури в про-руските партии, пръснати из цяла Централна и Източна Европа, от болсонаровците в Бразилия до доналдтръмповците в Съединени американски щати – все чеда на раковите метастази на путинското въздействие. 

Но той даде на късо, върза жиците в главата, разболя се, замириса му на гибел и побърза да стане втори Петър Велики, до момента в който има време на тая земя. 

Дори няма да приказвам за това каква неприятна услуга си направи като разкри пред света равнището на сякаш великата си войска – жертва (и тя, като всички там) на корупция и отклонение на средства. 

Същата работа като с стопанската система на Русия – в кома. 

Покажеш ли слабостта си, „ приятелите “ ти не закъсняват – или да те употребяват, или да те завладяват. Засега единствено го употребяват – китайците го принудиха да им продава газ на безценица. Турците и те го намазаха с масло – ще заплащат за доставките, но различен път, по „ другарски “. На правилото „ в случай че щеш! доставяй си тогава на Европа… но не можеш, щото самичък си отряза клона! “

Ако не беше войната, щяха ли продажните политици и лобисти от Европа да не престават да си играят на другари с съветските платежоспособни олигарси? Да. Щяха ли да не престават да са изцяло подвластни от съветски газ? Да. Щяха ли да финансират един режим, който убива, изтезава и краде? Да. 

Но постоянно с тези хора (като Путин) идва степен на преяждане, на самозаблуда и невъздържание. 

Цял живот, цяла кариера – строеж на една сигурна за тях самите среда. И единствено една секунда безочливо, непрецизно посегателство към пламъка и са изгорили всичко. Напуснат ли зоната си на комфорт и се разпадат. Това е типично за некреативните персони. 

В България пък Копейкин (за никого не е загадка, че той е про-путин) не съумя да види гредата в личното си око (отново). Партията му (чийто флагман е той самият, дотам, че тя наподобява на ЕАД) предлага да се вкара закон за „ задграничните сътрудници “. Копиран от съветското законодателство. 

Няма да приказвам за това какво дъно би трябвало да си, че да предлагаш реплика на законодателството на една терористична фашистка страна. 

Няма да приказвам и за това, че самият предлагащ е очевадно задграничен сътрудник – на съветското посолство (докато не стопира да упреква другите, че са чиновници на американското… то по този начин работи – обвиняваш другите в своите грехове). 

Но не мога да не обърна внимание на това, че разумно мислещи хора съумяха да съзрат ОЩЕ ЕДНО лицемерие у него. Такова, което е повече алегорично и иронично. 

Партията му предлага всеки, който печели/получава повече от $1000 годишно от непознато държавно управление или даже компания (или комерсиално дружество) да се записва като задграничен сътрудник (и да няма право да взе участие в политическия живот). 

YouTube каналът на партията на Копейкин монетизира от количеството гледания на бълвочите му. Това, сигурно, са повече от $1000 годишно. Статистиката сочи, че видеата им са гледани десетки хиляди пъти (тревожно, само че това е друга тема). 

YouTube е американска компания (собственост на „ Алфабет “) и е комерсиално сдружение по смисъла на закона. А по смисъла на личното им предложение, партията на Копейкин би трябвало да постави надпис „ задграничен сътрудник “ под личните си видеа. О, сладка подигравка. 

А, да… и да спре да се занимава с политика. Все пак…

Всеки път, когато тези хора излязат от зоната си на комфорт, се случва някаква чутовна тъпота в техен ущърб. А излизането се случва от прекомерното самочувствие. Прекалено доста комфорт ги унася в сладка сънливост, като возията в мека лимузина по автомагистралата. И вземат решение, че могат всичко. Свиват настрана по неутъпкания път и се оказват в канавката. Голям плюс за тях е, че почитателите им са с IQ на махленски дирек, тъй че държанието им не носи огромни имиджови загуби. Но стават ОЩЕ повече за смях на естествените хора. 

Съществуването им в пространството е резултат от умишленото угнетяване на просветителната система, усилването на страховите пропаганди и свиренето по тънката струна на към този момент затъпеното природонаселение, което желае да има повече обекти на омразата си и повече „ виновници “, с които да извинява неуспехите си. 

Като стана дума за обучение и предсмъртните му хрипове…

Плодовете на коматозното ни обучение продължава да дава плодове. Да не кажа, че не престават да падат в краката ни от гнилото дърво. Когато към този момент сме на прага и на двете, се оказва, че от ден на ден българи не вършат разлика сред Шенгенско пространство (за по-лесно наричано „ Шенген “, което пък е име на село, само че да не задълбаваме…) и Еврозоната (приемането на еврото). 

Но това не им пречи да имат мнение по въпроса (или множествено число: „ въпросите “, само че е мъчно да се каже, откакто те не знаят, че са две обособени неща). И на фона на това имаме задграничният (двоен – и на съветското посолство, и на YouTube) сътрудник Копейкин, който предлага чичà ти Кочо Пръча от Долно Чепръчево да взе участие в референдум за еврото, чийто единствен мотив „ срещу “ е същият като мантрата му в живота, а точно: „ бълсъммумайката! “

Исках да кажа, че самопрострелването на тези хора в крайници щеше да е занимателно за гледане, в случай че не беше рискът да ни повлекат с тях, до момента в който падат. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР