Не е изключено да предложа увеличение на парите за отбрана.

...
Не е изключено да предложа увеличение на парите за отбрана.
Коментари Харесай

Заков: Ще предложа увеличаване на парите за отбрана ако е необходимо

Не е изключено да предложа нарастване на парите за защита. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков.

" Точно това работим сега с плановете, обществения пакет. Това са неща, които са значими. Без тях няма по какъв начин да имаме Въоръжени сили такива, каквито желаеме. В случай, че анализът покаже, че това е належащо, ще го създадем. Очаквам, че по този начин и ще се случи ", сподели още Заков.

Той бе запитан дали е юридически разбор какви са наличностите, които България може да предложи.

" Ние знаем какво имаме. Това, което имаме, аз споделих няколко пъти, не виждам каква работа би свършило в Украйна. Към момента не сме разпознали това,което бихме могли да предоставим. Няма такава задача сега. Ние знаем какви са наличностите, знаем и с какво разполагаме. Към момента няма и решение ", сподели още той. По думите му министърът на защитата не е принципал на военно-промишления комплекс. " Министърът на защитата е принципал на " Терем " ", сподели той и посочи, че това сдружение не създава продукция.

Министърът на защитата разяснява и заплатите в защитата. " В армията има некомплект. Повишението на заплатите би трябвало да стане през бюджета. Аз споделих, че това е част от разбора, който вършим сега. Най-вероятно особено във връзка с заплатите, е належащо. Дали това ще може да се случи, не зависи от министъра на защитата ", сподели още Заков.

Военният министър отговори и на въпрос дали би трябвало да се върне наборната военна работа.

" Аз съм бил наборен боец. За да възстановим наборна войска във типа, в който беше, това е голяма инвестиция. Ако погледнете какъв брой % от Брутният вътрешен продукт са изразходвани, когато сме имали наборна войска, това е отговорът на въпроса ", сподели Заков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР