Не е имало компрометиране на военната и националната сигурност на

...
Не е имало компрометиране на военната и националната сигурност на
Коментари Харесай

Заков: Военната и националната сигурност на страната не са компрометирани

Не е имало компрометиране на военната и националната сигурност на страната, увери в парламентарните коридори министър Драгомир Заков след закритото съвещание във връзка със самолета извършител, който прелетя през няколко страни и най-после кацна в Търговище.

Следствието обяснява траекторията на машината, а Заков посочи, че детайлностите няма по какъв начин да бъдат предмет на обсъждане, защото не са обект на парламентарна активност. Министърът за следващ път акцентира, че при реакцията си България напълно е реагирала според процедурите, както националните, по този начин и на НАТО, при извънредно комплицирана конюнктура - изтребителят е изхвърчал по мрачно и преди стихия. Всички процедури в НАТО са спазени, в това число и двустранното съглашение с Румъния за трансгранични интервенции, сподели той на въпрос за какво румънските самолети не са траяли да съпровождат самолета и на наша територия.

" В момента има избрани проблеми с поддръжката на изтребителите Су-25. Причина за това е санкционният режим ", сподели по време на парламентарния надзор министърът на защитата. Заради това не могат да бъдат изпълнени някои действия и това основава прочут риск самолетите да бъдат приземени.

Бройката на изтребителите е съгласно направения обзор, те са осъвременени по силата на рамково съглашение със цех в Беларус. Намаляване на броя на самолетите няма, сподели още Заков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР