Не е договаряно да се затварят въглищни централи у нас.

...
Не е договаряно да се затварят въглищни централи у нас.
Коментари Харесай

Рибарски: Няма да бъдат затваряни въглищни централи

Не е договаряно да се затварят въглищни централи у нас. България не е поемала подобен ангажимент. " Бомбата " бързо беше обезвредена от Европейската комисия. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз депутатът от " Продължаваме промяната " Радослав Рибарски. във връзка вчерашното изказване на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че от Политическа партия са договорили затваряне на 40% от въглищните централи до 2026 година.

Затваряне или извеждане от употреба имаше в предходния План за възобновяване и резистентност, по тази причина настоявахме той да се промени и това се случи, съобщи Рибарски.

Целта за зелен преход стои пред нас и тя намира изражение в Плана за възобновяване и резистентност, добави той.

Ако беше утвърдена версията, импортирана от служебното държавно управление през есента на 2021 година, работещите във въглищните централи щяха да останат без работа, уточни депутатът от Политическа партия.

По думите му изказванията от ГЕРБ, че има заплаха от режим на тока и непостижими сметки за електрическа енергия, са несъстоятелни.

В отговор на въпрос той удостовери, че в Плана за възобновяване и резистентност е заложено като промяна Националната електрическа акция да изгуби ролята си на публичен снабдител на електрическа енергия. Трябва да се одобри механизъм, с който да се пази цената за битовите потребителите, сподели още Радослав Рибарски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР