Не дай боже Украйна да падне, ако Украйна бъде завладяна,

...
Не дай боже Украйна да падне, ако Украйна бъде завладяна,
Коментари Харесай

Матеуш Моравецки:Ако Украйна загуби войната с Русия, Китай може веднага да реши да нахлуе в Тайван

" Не дай боже Украйна да падне, в случай че Украйна бъде превзета, още на идващия ден Китай може да нападне Тайван ", сподели Моравецки в тирада в Атлантическия съвет във Вашингтон. " Виждам много огромна взаимовръзка сред обстановката с Украйна и тази с Тайван ", предизвести той.

 

Моравецки изрази страдание по отношение на недалновидното отношение на европейците по отношение на Китай, съобщи Франс прес.

 

" Те се насочват с една недалновидна визия към Китай, с цел да може да продават европейски артикули за сметка на голяма геополитическа цена ",  предупреди Моравецки.

 

" Не можете да защитавате Украйна през днешния ден и на следващия ден, казвайки, че Тайван не е ваша работа ", добави той, визирайки изявлението на френския президент Еманюел Макрон, направено по време на изявление за две медии. Моравецки обаче не загатна поименно френския водач.

 

Той също по този начин разкритикува присмехулно схващането за стратегическа автономност на европейците, като по този метод още веднъж засяга изказванията на френския президент.

 

" Да приказваш за европейска автономност, това е нещо шикозно, нещо съвременно, нали? Но това ще рече да се промени европейският гравитационен център, да се насочи той към Китай и да се скъсат връзките със Съединени американски щати ", означи министър председателят.

 

" Не съумявам да схвана добре какво ще рече концепцията за стратегическа автономност, дали това не значи де факто да се простреляме в крайници ", акцентира той.

 

Моравецки означи и, че едновремешните близки връзки на Полша с Унгария са се трансформирали доста поради позицията на Будапеща по отношение на Украйна, съобщи Ройтерс.

 

Той акцентира, че в този момент Полша е в по-близко съдействие с Румъния и балтийските страни.

 

Моравецки не навлезе в детайлности по отношение на това какви биха могли да са последствията от отслабените връзки с Унгария, акцентира Ройтерс и напомня, че Полша и Унгария едно време бяха мощни съдружници в техния спор с с Брюксел по отношение на върховенството на закона, правата на ЛГБТ общността и имиграцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР