Не давай власт на омразата! Това е посланието на 12-ото

...
Не давай власт на омразата! Това е посланието на 12-ото
Коментари Харесай

Настъпи часът на София Прайд 2019

”Не давай власт на омразата ”! Това е посланието на 12-ото годишно шествие в поддръжка на равенството на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) Sofia Pride, което ще се организира през днешния ден, оповестяват уредниците.
Събитието ще стартира в 16:30 ч с музикална стратегия пред Паметника на руската войска, а самото шествие ще бъде в 19:30 часа.

Тази година се означават 50 години от протестите в бар Стоунуол Ин в Ню Йорк, дали подтик на придвижването за гей избавление и чието честване поставя началото на първите паради в Съединени американски щати.

Бунтовете стартират на 28 юни 1969 година и не престават няколко дни.

Те са поредност от конфликти сред ЛГБТ хора и нюйоркската полиция, предизвикани от следващи всеобщи арести на гей, би и транс хора по време, когато еднополовата полова фамилиарност е към момента закононарушение.

Прайдът продължава да бъде извънредно значим заради цялата стигма и ненавист, на които са подложени ЛГБТИ хората в България всекидневно - отменяне от семейство и другари, принуждение заради ненавист, тормоз в учебно заведение, дискриминация на работното място и в областта на образованието, неналичието на законодателна уредба на връзките в фамилиите на ЛГБТИ хората и други Прайдът е измежду дребното събития, които дават публичност на тези неравенства. Парадът изпраща обръщение към всички ЛГБТИ българи и техните близки и другари, че не са сами.

Българската столица не би трябвало да става сцена на джендър агитация. Това обявиха в позицията си Вътрешна македонска революционна организация във връзка провеждането на гей церемониал в София. Те са безапелационни, че такова събитие не трябва да се организира.

По думите им за следващ път " група полово разкрепостени маргинали ще пропагандира отклоненията си " в центъра на града.

Семейство значи единствено едно - майка, татко и техните деца. Няма и не може да има семейство от еднополови двойки, пишат още в позицията си Вътрешна македонска революционна организация.

" Г-жо Фандъкова, упорствам да възбраните гей-парада. " Защитете българските деца.

Това написа Станил Станилов, общински консултант от " Атака " в отворено писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова.

Той упорства да не се дава позволение за провеждането на идния гей церемониал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР