Не държавата - Европа се провали с интеграцията, защото цялата

...
Не държавата - Европа се провали с интеграцията, защото цялата
Коментари Харесай

Каракачанов: Европа се провали с ромската интеграция, къде са правозащитниците сега

" Не страната - Европа се провали с интеграцията, тъй като цялата тази интеграция и наливане на пари бяха една показност, харчене на едни средства, едни фотоси, едни репортажи, един хубав PR. "

Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка ескалиралото напрежение в село Войводиново, Пловдивско, където двама роми пребиха командос от българската войска. Той прикани за действителни ограничения в областта на ромската интеграция и упрекна правозащитните организации, че единствено симулират старания в тази тенденция.

" Днес някакъв юноша щял да прави митинг и да ми желае оставката - добре пристигнал. Той е наказан 2013 година, че откраднал 18 000 лева от " Америка за България ". Ето кой ги храни, те пък им крадат и парите. " Америка за България " и всякакви сходни структури хрантутят цигански фондации, те им крадат парите - в действителност къде отиват тези пари? ", попита Каракачанов.

Министърът попита за какво тези организации мълчат във връзка с броя деца на малолетни родители, който бил повишен от 834 през 2013 г. на 3300 през 2017 година " Къде са всички тези правозащитници, хуманисти, непознати посланици и така нататък, които пазят тези хора, които би трябвало да се интегрират? ", попита още той. 

Въпреки ескалиралото напрежение във Войводиново, Каракачанов е убеден, че полицията ще си свърши работата и няма да има физическа разпра. Министърът е бил осведомен, че проведени някогашни военни също са декларирали, че ще участват.  " Уверението е, че отиват да изразят съпричастност с бития собствен сътрудник, а не да правят противозаконни дейности, и аз им имам вяра, тъй като въпреки всичко са някогашни офицери и генерали от българската войска ", разяснява Каракачанов. 

Министърът съобщи, че е гледал записи на побоя, на които се вижда, че ромите са налетели на командоса в тил, макар че той не ги е предизвикал физически.

" Едната свидетелка споделя по какъв начин бащата на тези двама младежи се опитал да ги разтърве и единият от тях е споделил " остави ме да го довърша ". Извинявайте, те отиват с концепцията да го убият. Аз приказвах с момчето, той ми сподели: аз нямам удари по тялото, ритаха ме извънредно в главата, в това число когато паднах на земята и изгубих схващане ", добави той.

Лидерът на ВМРО заяви, че 2/3 от постройките са сринати, само че към момента има стотици сходни в страната и е редно всяка община да си направи стратегия за събарянето им. На въпроса какво се случва с обитателите по-късно, Каракачанов разяснява, че би трябвало да стартират да се държат като всеки различен естествен български жител. " Отиваш, наемаш или купуваш дом, ремонтираш си го, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата ", съобщи той.

Каракачанов въпреки всичко акцентира, че прави разлика сред " съзнателни роми " и тези, които считат, че имат единствено права и никакви отговорности - съгласно него те живеят най-много в сходни дребни обитаеми места. " Конкретният случай във Войводиново е индикативен - общината е предоставила още преди години 18 имота в регулация, предоставила ги е гратис и е споделила " заповядайте ", постройте си жилище. Едно семейство е взело имота, след това го е върнало, тъй като е споделило " ние чакахме общината да ни построи къща ". Е, няма по какъв начин да се случи ", съобщи военният министър.

Според него решението е полицията да бъде идентична със своите дейности за всички, без да прави разлика сред роми и българи. Попитан дали е склонен с изявлението на брачната половинка на вицепремиера Томислав Дончев, Каракачанов съобщи, че не го е чел, само че тя по принцип изказвала рационални позиции по въпроса. Той още добави, че макар че никой от държавното управление не се е оповестил в негова поддръжка, за него е значимо, че българската войска и сътрудниците му от Вътрешна македонска революционна организация са зад него. 

Министърът съобщи, че не е склонен с апела на един от другите двама партийни водачи във групировката " Обединени патриоти " Валери Симеонов за нов конкурс за изтребители. " Това значи да забавим войската с още 2 години - аз като боен министър не мога да се съглася с сходно нещо ", добави Каракачанов, само че акцентира, че е разговарял със Симеонов по тематиката.

Военният министър още разяснява изявлението на лидера на АБВ Румен Петков, който по-рано през днешния ден го разкритикува, че бойната техника не е застрахована, и изиска неговата оставка. " Извинявайте, но то е смешно - кажете ми къде по света, коя застрахователна компания застрахова бойна техника? Техника, която е основана да води война и да бъде унищожавана? ", попита военният министър и съобщи, че постоянно се застраховат единствено хората и транспортната техника.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР