Не блокираме работата на народното събрание, това е изкуствено пакетиране

...
Не блокираме работата на народното събрание, това е изкуствено пакетиране
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Не виждам воля моделът "Борисов" да бъде сменен

" Не блокираме работата на националното заседание, това е изкуствено пакетиране на Българска социалистическа партия с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Вчера се въздържахме при гласуването на дневния ред, на Председателски съвет поставихме въпросите, които Народното събрание би трябвало да гледа ", уточни в предаването Тази заран зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Вчера депутатите не съумяха да одобряват даже дневния си ред и по този начин провалиха съвещанието.

" Като парламентарна група сме внесли предложение за актуализация на бюджета, за обществени закони – тези неща не бяха включени ", добави Свиленски. " След като националното заседание смята, че е приоритет да гледа изборния кодекс, да гледа комисии, от които нищо за никой няма да произтече, ние дадохме сигнал, че тези закони би трябвало да бъдат гледани ", изясни още депутатът от Българска социалистическа партия. Според него Народното събрание би трябвало да работи с грижа за хората, а не за политическите партии.

" Ако изборът на президента за трети мандат е Българска социалистическа партия, в най-кратък период в границите на два – три дни ще бъде призован Националния съвет и ще решим какво ще вършим ", изясни той.

" Не се разискват имена за министри и министър-председател, фрагменти Българска социалистическа партия има, защото сме партия на 130 години и на всички избори участваме с концепцията да бъдем спечелили и ръководещи ", уточни Свиленски.

" Не виждам воля моделът " Борисов " да бъде заменен, по–скоро виждам воля да продължи и да се окопава по-дълбоко в политическата система ", разяснява той.

Според Георги Свеленски промени в изборния кодекс би трябвало да има – би трябвало да се изчистят описите от мъртвите души, да се въведа машинното гласоподаване, да бъде позволено видеонаблюдението след привършване на изборния ден. По думите му тези неща би трябвало да се създадат, с цел да бъдат идващите избори справедливи и да дадат действителен резултат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР