Не бива да допускаме да ни бъдат вменени вини, нито

...
Не бива да допускаме да ни бъдат вменени вини, нито
Коментари Харесай

Харалан Александров: Не трябва да позволяваме да ни бъде внушено, че сме терористична държава

Не бива да позволяваме да ни бъдат вменени вини, нито идентичността ни да бъде сменена. Не би трябвало да разрешаваме да ни бъде внушено, че сме терористична страна или съизвършител в разрушителни дейности. Политическата рецесия у нас ни прави цел за хибридни офанзиви. Така разяснява културният антрополог Харалан Александров пред Нова тв изказванията, че гърмежът, с който бе опустошен част от моста, водещ от Русия към Крим, е подложен в България. 

 

За него хората избират от какво да се опасяват. " Избирахме да се боим от по-малко трагични неща, за които виждат решение. В последните дни се виждат повишени равнища на тревога и суматоха, поради опасенията от въвличане в спора. Мостът е и една метафора - какъв брой доста взривени мостове има сред нас ", счита той. И добави, че е нужна по-твърда позиция във връзка с войната в Украйна.

 

Според социолога Кольо Колев това, че товарът е тръгнал от България, не значи, че тук е поставено взривно вещество, доста малко евентуално е. 

По думите му обединения се вършат не против някого, а за решение на проблемите на страната. " Има безумни внушения накъде е нашата ориентировка. Ние сме тук, няма да вървим наникъде. Затова би трябвало да утвърдим оптимално положителни връзки с всички съседски страни. Трябва да даваме късмет на мира, да търсим пътеки ", прикани той. И добави, че в случай че се образува експертен кабинет, той би трябвало да има политическа поддръжка. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР