Не бих приел предложение за участие в редовен кабинет. Третият

...
Не бих приел предложение за участие в редовен кабинет. Третият
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не бих приел предложение за участие в редовен кабинет

„ Не бих приел предложение за присъединяване в постоянен кабинет. Третият длъжностен кабинет е в ръцете на Румен Радев. Парламентът би трябвало да работи в единение. Политиците би трябвало да търсят допирателните линии, по които да създадат необятна коалиция, с цел да излъчат постоянно държавно управление, което да работи стабилно и дейно ", сподели Гълъб Донев пред публицисти.

За предлагането на Борисов служебните министри да станат постоянни: „ Това е една политическа подигравка, която не желая да разясня. Не е съществено ”, твърди Донев.

Той разяснява и договарянията за Плана за възобновяване. „ От началото на февруари след решението на Народно събрание за предоговарянето започнахме диалози с Европейска комисия. Преговорите са интензивни. Следващите диалози ще се проведат на 20 април. Дотогава ще бъдем подготвени с бележките, които ни даде Европейската комисия ”, разясни министър-председателят.

Според него, в случай че няма постоянно държавно управление, служебното ще внесе до края на април план на закон за държавния бюджет. 

Донев разяснява и откриването на 7-километров сектор от автомагистрала „ Европа “ сред Драгоман и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. 

„ Тази автомагистрала е значима, тъй като свързва България с другите страни. Това е най-прекият път от Азия за Централна и Западна Европа. Приех тази покана с ясното схващане,че няма да съм следващият български министър председател, който ще се окичи с прерязана лентичка за разкриване на избран пътен сектор. Тук съм, с цел да дам убеденост на хората от района, на строителя и на жителите, че служебното държавно управление ще продължи да работи с нужните темпове и професионализъм. От Министерството на районното развиване и АПИ увериха, че цялата автомагистрала ще бъде приключена до 2024 година ”, сподели Донев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР