Не бих могъл да кажа, че дотук съм помъдрял много.

...
Не бих могъл да кажа, че дотук съм помъдрял много.
Коментари Харесай

Иван Бърнев на 50: Приятно е да си свеж в мечтите, любопитството и работата си


„ Не бих могъл да кажа, че дотук съм помъдрял доста. Даже в противен случай. Нещото, за което, в действителност, си давам сметка на драго сърце, е, че да, навършвам този празник, само че действително и физически, и душевен не ги усещам тези минали години. Много е прелестно постоянно, когато се чувстваш пресен в фантазиите си, в любознанието, в работата си “. Това споделя пред Българска телеграфна агенция Иван Бърнев, който през днешния ден отбелязва своята 50-годишнина.

Актьорът споделя, че ще посрещне персоналния си празник със свои близки другари и със фамилията си. „ Както съм бил роден аз в топъл, прекрасен, безоблачен ден, по този начин си го диря и съвсем всичките ми рождени дни да са на такова място “.

Голямо наслаждение е да разполагаш с някакъв опит, познание и принадлежности. И по този начин с малко по-малко старания, да свършиш малко повече работа или пък да се насладиш чисто метафизичен на нещата, които ти се случват. Продължавам да се изучавам “, разяснява Бърнев.

След като през 2019 година филмът „ Бащата “ с негово присъединяване взе „ Кристален глобус “ – огромната премия на кинофестивала в Карлови Вари, тази година триумфът се повтори – този път с „ Уроците на Блага “.

„ Смятам, че в чужбина българското кино от дълго време е почнало да бъде любопитно. Хората там гледат към нас и имат упования, тъй като вършим все по-актуални филми. Ето, в „ Уроците на Блага “ това доста ги е впечатлило – фактът, че е доста настоящ. Разглежда едни тематики, които са присъщи освен за нашия район “, описа Иван Бърнев.

По думите му награди като тези от фестивала в Карлови Вари не са учудващи, като много други български филми също са заслужавали сходни самопризнания.

„ За „ Уроците на Блага “ се веселя доста по две аргументи – за това, че оцениха, че филмът е значим за момента от живота на хората в Европа, както и за това, че има актьорска премия. Това за следващ път потвърждава какви мощни актьори, какъв брой положителни артисти имаме в нашето кино и това ме радва извънредно доста “, уточни той.

Според него е належащо българското кино да стане по-разпознаваемо у нас. „ Призовавам хората, на които по принцип им е забавно киното, да дават повече заем на доверие на българските филми, тъй като те описват за нашите проблеми, за нас самите, за това къде се намираме сега, къде стоим в Европа и в света “, разяснява Иван Бърнев.

Той добавя, че киното е част от културата и живота ни.

Ние живеем във образен свят и това е най-бързият метод да се срещнем с някоя история, да се развълнуваме, да опознаем света “.

Пред Българска телеграфна агенция Бърнев показва, че е признателен за това, че в живота си се е срещнал с киното, което обича от дете. „ Аз самият обичах ужасно доста киното и кой да ти знае, че ще се окажа внезапно от другата страна – да вземам участие в основаването на филми, които пък ще вълнуват и ще карат хората да мечтаят. Най-хубавото е, че киното се движи, развива и по същия метод и ние, актьорите “, разяснява той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР