„Не бих го нарекла обръщение, а един видео запис, с

...
„Не бих го нарекла обръщение, а един видео запис, с
Коментари Харесай

Йотова в стил Кирил Петков: Нещо имплицитно е станало по отношение на РС Македония, за да искат КСНС

„ Не бих го нарекла послание, а един видео запис, с който министър-председателят прикани президента да свика КСНС. Какво ще бъде решението на президента следва да забележим. Това е напълно в неговите пълномощия, ще направи своя разбор и ще излезе със своето решение “, разгласи вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка настояването от страна на Кирил Петков за нов КСНС по тематиката районен съд Македония.

Тя съобщи, че има нещо което липсва, а точно, че през вчерашния ден Петков е аргументирал решението си с интернационалния напън, само че по никакъв метод не е дал опция да се чуят други причини. Йотова запита дали има смяна в изискванията, нови резултати от страна на районен съд Македония и напомни, че на 10 януари е имало близо 5 часа КСНС точно по тази тематика. Резултат тогава беше единна позиция с два значими детайла, че ние не можем да се обвържем с съответни периоди за предоставяне на зелена светлина за започване на договаряния, както и че чакаме съответни резултати и осъществяване на Договора за добросъседство.

„ Ако министър-председателят е намерил причини в тази посока то беше добре и редно да ги чуем “, добави още Йотова и сподели, че не знае да има съответни развития по тази тематика. Тя прикани, в случай че държавното управление има някаква друга информация и договорености да ги показа и с останалите.

„ Ние имаме най-малко три публични документа за позицията на България: рамковата позиция на Министерски съвет, декларация на Народно заседание, решенията на КСНС. Във всички тях са вписани изискванията, които България има. До този миг аз не виждам нито едно от тях да е изпълнено. Още повече последните месеци като че ли избуя много мощно езика на омразата “, сподели още Йотова.

Запитана кое може да е предизвикало това изказване на Петков, Йотова съобщи, че няма визия, само че е необичайно, тъй като се случва в края на работни ден, внезапно и ненадейно. „ Ако си послужим с метода на изложение на държавното управление „ нещо имплицитно е станало “, добави още Йотова.

Вицепрезидентът изрази и терзание във връзка с бежанците и това, че към момента няма решение къде те ще бъдат настанени.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР