Не беше скрит самолетът с мигранти, пристигнал в София. В

...
Не беше скрит самолетът с мигранти, пристигнал в София. В
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Нямаме проблем с бежанците, а с лъжците

„ Не беше прикрит самолетът с мигранти, дошъл в София. В момента виждаме едни хора – четирихилядцици, които всяват боязън посредством дезинформация “ , съобщи Настимир Ананиев , зам.-председателят на Парламентарната група на „ Демократична България – Продължаваме Промяната “, в ефира на „ Българска национална телевизия “.

„ Четирихилядници “ са аватари на режима, който стартира една война преди две години, и които се пробват по всевъзможен метод да нападат доста европейски държавни управления и българското е едно от тях “ , изясни той. За него казусът с това, което се е случило на летището през вчерашния ден, е, че всичко се е пренесло в Народното събрание .

Ананиев изясни, че на летището са кацнали общо 25 индивида – 18 мигранти са били декларираните за връщане от Австрия и 7 от други страни , и добави, че предходната година е имало 566 екстрадирани мигранти, а признати са били единствено 113 . По публична информация, са били декларирани 193-ма , а единствено 113 са върнати.

„ Може да има протокол, подписан сред България и Австрия, само че рамката е Дъблинския правилник, който се съблюдава от безусловно всички европейски страни “ , съобщи националният представител и посочи:

„ Този правилник е подписан първо от 2007 година от кабинета с министър председател Сергей Станишев от Българска социалистическа партия, а през 2013 година, когато още веднъж управляваше Българска социалистическа партия, които през днешния ден от трибуната правеха заявления и се възмущаваха, те са подписали този правилник, който ние съблюдаваме от 10 години. “

Той напомни, че сега в Европа е контрактуван Пакта за миграция , който ще се подпише финално през април месец тази година. Там е записано, че всички страни би трябвало да са солидарни с тези, които одобряват бежанци , с цел да бъде по-справедлив процесът. Според Ананиев, с помощта на Пакта за миграция „ българската граница ще бъде най-защитена Европейски Съюз, тъй като и Германия, и Франция, и Австрия ще имат интерес нашата граница да е предпазена като външна за Европейски Съюз, с цел да не влизат мигранти, които да доближават и до техните страни. “

Накрая депутатът добави, че медиите би трябвало да са съдружници в битката против подправените вести и че всички дружно би трябвало да се опълчим на тези, които целят дестабилизация посредством боязън.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР