ВАШИНГТОН (АП) — Белият дом ще изпрати неофициална делегация в

...
ВАШИНГТОН (АП) — Белият дом ще изпрати неофициална делегация в
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят неофициална делегация, докато президентът на Тайван полага клетва. Това ще тества връзките с Китай

ВАШИНГТОН (АП) — Белият дом ще изпрати неофициална делегация в Тайван този уикенд за встъпването в служба на демократично определения президент на острова президент, администрацията на Байдън разгласи в сряда, в ход, който сигурно ще разстрои Китай, само че е малко евентуално да провокира несъразмерни отговори от страна на Пекин, до момента в който двете страни се пробват да стабилизират връзките си.

Висш чиновник на Белия дом сподели, че този ход е в сходство с дългогодишната процедура на Съединени американски щати да изпрати делегацията - която включва двама някогашни високопоставени чиновници и един академик - на церемонията по откриването в понеделник. Lai Ching-te от Демократическата прогресивна партия ще поеме поста, наследявайки Tsai Ing-wen от същата партия.

Пекин, който вижда Тайван като част от китайска територия и дава обещание да превземе острова със мощ, в случай че е належащо за реализиране на обединяване, вижда Лай като покровител на независимостта на Тайван и от дълго време се опълчва на всевъзможни публични контакт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР