Не ангажирам никого с моето виждане за пилона в Рожен.

...
Не ангажирам никого с моето виждане за пилона в Рожен.
Коментари Харесай

И Валя Балканска се произнесе остро за пилона в Рожен

" Не наемам никого с моето виждане за пилона в Рожен. Едното е, че той има символно значение. Но аз считам, че там се заравят доста пари. " Това сподели Валя Балканска. Великата национална певица направи този коментар във връзка присъединяване си като една от звездите на обичайния събор в Рожен на 14 юли. Ден преди този момент там ще бъде открит и най-високият стълб в Европа с българския трикольор на върха - самодейност, която съумя да раздели българското общество на съперници и последователи на гигантоманското оборудване на родопския отличник.

" Човекът, който стои зад издигането на този стълб, можеше да оползотвори средствата по различен метод. Да образова дечица, да ги поддържа няколко години, с цел да останат в България... Имат потребност от помощ домовете у нас, имат потребност от помощ детските градини... Така той щеше да остане в паметта на съответни хора. Но това, отново споделям, е мое виждане ", акцентира изпълнителката на " Излел е Дельо бунтовник ".

" Космическият глас " на България счита, че вместо голямата стела е можело да се създадат по подстъпите към върха няколко по-скромни като височина, на които отново да се вее националният байрак.

" Това отново ще бъде почитание към символиката на България. Но за какво да се заравят толкоз пари на средата на земята? До три дни след откриването всичко ще бъде наред, а след това? Какво ще се прави по-нататък? ", недоумява Балканска.

Тя обаче съобщи, че не се отхвърля от присъединяване си в огромния концерт, с който се открива съборът. 

" Бях поканена от община Смолян, дадох обещание персонално на кмета, че ще пея на концерта. Аз съм от Смолян. И по какъв начин да отида в общината и да кажа, че не мога да вземам участие? ", разясни огромната певица.

Валя Балканска подсети, че с индивида, който е основател на градежа на пилона в Рожен, тя " не желае да има нищо общо ". Певицата упорства, че съборът в Рожен " не е овцевъден празник, а родова среща ". " Казвам го, тъй като този човек има някаква компания за овцевъдство ", посочи именитата родопчанка.

" Този празник е рожден ден, доста пъти съм го споменавала. Защото се събират хора от другите родове от региона, да видят кои са оживели, кои са отпътували от този свят ", добави Балканска.

По думите й на този събор на родовата памет се раждали " нов прогрес и нова идеология ". " Имам една стена с награди, само че те мълчат. А на Роженския събор виждаш живи хора, виждаш усмивката... Това е най-голямата премия за един създател ", уверена е нашенката, чийто глас прозвуча чак в Космоса.

" Моят глас към този момент не е същият, аз съм на 82 години, само че моето наличие там е, тъй като аз обичам своя край, неговите хора, страната си... ", не крие вълнението си именитата национална изпълнителка. Преди броени дни тя се върна от чужбина, само че там, призна тя, " под краката гори ". " Където и да отида отвън България, под краката ми гори. Докато там, където си пристигнал на бял свят, ти е най-топло и прелестно ", заключи огромната певица и родолюбка.

Преди нея Лили Иванова, която трябваше да открие пилона, отхвърли присъединяване си в мероприятието.

Проблема с отхвърли на известни БГ реализатори да вземат участие в концерта при откриването на Роженсикя събор, разяснява за " България Днес " и неговият пиар Борислава Андреева. Тя акцентира, че е пиар и на фондация " Наследство за бъдещето ", която е уредник и на издигането на пилона рекордьор на родопския връх, и на самия събор.

" Не мога да разясня за какво Лили Иванова не пожела да пее на церемонията на откриването на пилона. Това е нейно персонално решение и тя го обоснова в свои изявления във фейсбук ", сподели Андреева. Пиарката разясни, че примата е имала ангажимент не към концерта за събора, до момента в който Валя Балканска е приела да пее на него.

" Това е нейно мнение, то не трансформира нашето отношение към нея, ние доста я почитаме. Но двете събития - церемонията за откриването на пилона на 13 юли, която ще трае най-малко 4 часа, и концертът на другия ден за самия събор, са две свързани събития, тъй като уредникът им е еднакъв - нашата фондация ", сподели още Борислава Андреева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР