Назначена е охрана на министъра на електронното управление Александър Йоловски

...
Назначена е охрана на министъра на електронното управление Александър Йоловски
Коментари Харесай

Назначиха охрана на министъра на електронното управление след заплахи

Назначена е защита на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски от Главната дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “, научи bTV.

Охраната е поискана от него, откакто е бил разпитан в прокуратурата за получени закани, свързани с работата му, към него и неговото семейство.

Министерството на електронното ръководство стартира отначало удостоверяването на машините, с цел да могат да се употребяват на балотажа.

По думите му най-добре предпазените администрации са най-електронните

„ В края на новата процедура, с цел да се избегнат всевъзможни опасности за повторна анулация на машинния избор, подписа си ще постави министърът на електронното ръководство Александър Йоловски “, прецизират оттова след решението на Върховния административен съд, че машинното гласоподаване е било анулирано законосъобразно за първия тур, само че незаконносъобразно за втория.

До анулацията на машинния избор се стигна след скандал със снимане на хеш кода

Причината бе, че процедурата по узаконяване е трябвало да бъде осъществена от министъра, а не да бъде делегирана на зам.-министъра на електронното ръководство.

Министерството изиска ЦИК да позволи цялостна гласност на процеса по засвидетелствуване на машините и кани ДАНС, партии и неправителствени организации да следят всяка стъпка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР