Найджъл Фараж регистрира своята нова партия Брекзит, като обеща революция

Найджъл Фараж регистрира своята нова партия Брекзит, като обеща революция ...

Найджъл Фараж регистрира партия Брекзит.


Найджъл Фараж регистрира своята нова партия "Брекзит", като обеща „революция в британската политика” и подчерта, че „няма да го има вече доброто момче”, съобщава Политико. Говорейки в Ковънтри, Фарадж обвини британските политици за „управляващия упадък”, добавяйки - „искрено вярвам, че тази нация сега сме лъвове, водени от магарета.”


„Вярвам, че можем да спечелим тези европейски избори и отново да върнем страха от Бога у членовете в парламента в Уестминстър – те не заслужават нещо по-малко след това, което ни причиниха”, заяви той.

Във вестник Телеграф, Фараж твърди, че неговата партия е успяла да събере 750 000 паунда за 10 дни и повече от 1 000 човека са се кандидатирали за европейските избори. „За 25 години в политиката никога не съм виждал подобна реакция”, написа той.

Говорейки през радио Би Би Си, Фараж атакува бившата си Британска партия на независимостта (UKIP). Той каза, че няма „разлика в партията Брекзит и UKIP по отношение на политиката и членовете”, но има огромна разлика в това, че UKIP „позволиха на крайнодесните да се присъединят и да превземат партията, страхувам се, че името е опетнено”.

Той каза, че партия Брекзит ще бъде „дълбоко нетолерантна към всякаква нетърпимост”.

Източник: bnt.bg