Най-зрелищната подземна туристическа атракция в Лондон е на път да

...
Най-зрелищната подземна туристическа атракция в Лондон е на път да
Коментари Харесай

Тайни тунели от Втората световна война отварят врати за посетители

Най-зрелищната подземна туристическа атракция в Лондон е на път да одобри първите си гости, съобщи.

Трансформацията на стойност 268 милиона $ на дълга 1.6 км поредност от тунели от Втората международна война дава обещание неповторимо прекарване.

Толкова секрети, че в предишното са предпазени от Закона за формалните секрети на Обединеното кралство, някогашните шпионски тунели ще бъдат преобразени от екип, включващ архитектите, работили по Сингапурските градини край залива и лондонската електроцентрала Battersea.

Стига планът да получи утвърждение от управляващите по-късно тази есен, показва CNN.

Тунелите Kingsway, ситуирани на към 40 метра под метростанция Chancery Lane в High Holborn, са издигнати през 40-те години на предишния век, с цел да предпазят лондончани от бомбардировките по време на Втората международна война.

Това, в действителност, е последният път, в който те са отворени за обществеността. Следващата им роля е дом на английския строго конфиденциален отдел за специфични интервенции - издънка на MI6 и ентусиазъм от действителния живот за филмите за Джеймс Бонд.

Те са разширени, с цел да се трансфорат в телефонната централа Kingsway, която през 50-те години служи като вътрешна информационна централа по време на Студената война. Приютяват и „ горещата линия “, която директно свързва водачите на Съединените щати и Съюз на съветските социалистически републики.

Централата е дом намрежа от 5000 магистрални кабела и натоварена общественост от 200 служащи, обслужващи телефонните линии.

British Telecom поема обекта през 80-те години на предишния век, създавайки най-дълбоко разположения лицензиран бар в света за потребление от държавния личен състав, допълнен със зала за игри с маси за снукър и аквариум с тропически рибки - върхът на лукса от 80-те години.

Технологията зад телефонния център остарява до края на десетилетието и е изведена от употреба.

Но в този момент Ангъс Мъри, основен изпълнителен шеф на The London Tunnels, желае да съживи историята за посетителите с екрани с висока разграничителна дарба, интерактивни структури, технология за лъчение на аромати и стотици прецизни високоговорители.

„ Историята на тунелите, техният мащаб и местоположението им сред Holborn и историческата Square Mile могат да ги трансфорат в една от най-популярните туристически дестинации в Лондон “, споделя Мъри.

Планът е да се влагат $170.5 млн.в реставрационните работи и още $97 млн.в техническооборудване.

С архитектите Wilkinson-Eyre на борда, те сигурно имат звезден екип, събран за този доста упорит план - който надалеч надвишава всичко друго, което се предлага в града.

Най-добре развитата непрекъсната подземна туристическа атракция в Лондон сега е Военните стаи на Чърчил - ситуирани единствено на 3 метра под равнището на земята и част от пространството от 8000 квадратни метра, заето от тунелите за продан Kingsway.

Лондонското метро също по този начин от време на време провежда обиколки на Скрития Лондон, изследващи изоставените метростанции и тунели на града. Те постоянно са извънредно известни, като билетите се изкупуват незабавно щом са налични.

Именно тези обиколки сега са най-хубавият ви късмет за подземно премеждие, преди новият план да бъде утвърден и сбъднат. Той няма да посрещне първите си гости до 2027 година Чакането обаче ще си коства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР