Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя днес да се легализира

...
Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя днес да се легализира
Коментари Харесай

Германският конституционен съд поиска графа за "трети пол" в актовете за раждане

Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя през днешния ден да се легализира вписването на " трети пол " в актовете за раждане, с което Германия се чака да стане първата европейска страна, признала това разбиране, заяви " Франс прес ". Решението е основно за близо 80 000 души в страната, които се дефинират като интерсексуални.

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара период до края на 2018 година да гласоподават за легално потребление на рубрика за " трети пол " в регистрите за ражданията наред с думите " мъжки " и " женски ", прецизира организацията, като се базира на правосъдното решение, написа Българска телеграфна агенция. Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да вкарат в съответните документи термини като " промеждутъчен ", " друг " или всякакво друго " положително определение на този пол ". Според " Дойче веле " магистратите се базират на правото за отбрана на личността в конституцията, което изисква опция за самоопределение по този метод и смяна в сегашните правила.

" Определянето на обществен пол е от главно значение за самостоятелната еднаквост: нормално играе основна роля в облика, който човек има за себе си, и в метода, по който въпросният човек се възприема от другия. Половата еднаквост на тези, които не са нито мъже, нито дами, е предпазена, " се споделя в решението.

От май 2013 година и до момента в Германия бе допустимо да се оставя празна графата за пол, а по-късно заинтригуваните лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено. През август 2016 година обаче Федералният съд - по-долна инстанция от Конституционния, отхвърли да отиде по-далеч и да признае юридическото битие на трети пол с мнението, че това " не е законно ". Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 година и записано като човек от женски пол, макар че разбор на хромозомите му сподели, че на тяхна база въпросният човек не е нито мъж, нито жена.

С поддръжката на съдружие за подкрепяне на хора от третия пол това лице се обърна към по-висша инстанция - Конституционния съд, и показа на висшите съдии хромозомни разбори, доказващи, че то не е нито мъж, нито жена.

Ако депутатите одобрят настояването на конституционните съдии, Германия ще стане първата страна в Европа, признала публично съществуването на трети пол. През май Франция отхвърли термина " безпристрастен пол ", препоръчан в молбата на разположение, родено без пенис и без вагина, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР