Най-високата планина във Франция се е свила през последните две

...
Най-високата планина във Франция се е свила през последните две
Коментари Харесай

Най-високата планина във Франция Монблан се свива

Най-високата планина във Франция се е свила през последните две години, съгласно откриватели.

Върхът на Монблан е измерен на 4 805,59 метра (15 766,4 фута), което е с 2,22 метра по-малко от 2021 година

Главният геометър Jean des Garets сподели, че свиването може да е породено от по-малко дъжд това лято.

Планината в югоизточна Франция се мери на всеки две години, с цел да се опита да наблюдава въздействието на изменението на климата върху Алпите.

Г-н де Гарет сподели, че екипът му е научил доста за Монблан от началото на измерванията през 2001 година „ Върхът непрестанно се трансформира по височина и позиция, с промени до пет метра ", сподели той, „ Монблан може да стане доста по-висок след две години. "

Но в случай че предходните измервания са нещо, което би трябвало да се вземе поради, това може да не е по този начин. След измерванията през 2021 година специалистите споделиха, че приблизително планината губи към 13 сантиметра височина годишно.

„ Събираме данните за бъдещите генерации “, добави господин де Гарет. „ Ние не сме тук, с цел да ги интерпретираме, оставяме това на учените. “

Но той също по този начин прикани за нерешителност, като сподели, че хората не би трябвало да употребяват измерването на височината, с цел да „ споделят нещо остаряло “.

Скалистият връх на Монблан се намира на 4792 метра над морското ниво, само че разликата във височината идва от снега и леда на върха. Количеството там зависи от вятъра и времето и откривателите споделиха, че свиването може да е породено от " по-малко превалявания " - или по-малко дъжд - тази година.

По-висок пик щеше да бъде регистриран, в случай че имаше по-силни превалявания и по-слаби ветрове.

И в Монблан има освен угриженост. Миналата седмица беше разкрито, че ледниците в Швейцария са претърпели втората си най-голяма годишна загуба - което учените нарекоха явен признак на световното стопляне.

Миналия месец екип от 20 души се изкачи на Мон Блан, с цел да извърши измерването, което лиши няколко дни. Разделяйки се на осем групи, това беше първият път, когато използваха дрон, с цел да дефинират какъв брой е висок върха.

Височината се дефинира посредством засаждане на дребни приемници в снега, с цел да се моделира ледената шапка, която седи на върха. Приемниците излъчват GPS сигнал, който по-късно се употребява за приемане на премерване с акуратност до сантиметър.

Монблан е именуван " покривът на Европа " и се счита, че сред 20 000 и 30 000 души всяка година се пробват да го изкачат. Най-популярният маршрут нагоре в планината е стеснен до 214 катерачи дневно, с цел да се избегне пренаселеността.

През 2013 година планинар откри в планината кутия със заровено богатство, включващо изумруди, рубини и сапфири. Той получи половината от наличието на кутията през 2021 година, което беше на стойност към £128 000.

Най-високата записана височина на планината е 4 810,90 метра (15 783,79 фута) през 2007 година

Горещите талази са станали по-чести, по-интензивни и не престават по-дълго заради провокираното от индивида изменение на климата.

Светът към този момент се е затоплил с към 1,1C от началото на индустриалната епоха и температурите ще продължат да се повишават, в случай че държавните управления по света не създадат фрапантни съкращения на излъчванията.

Повече за тази история

Публикувано на 13 септември Публикувано на 5 август 2022 година Публикувано на 5 декември 2021 година Публикувано преди 1 час Публикувано преди 41 минути Публикувано преди 13 часа Байдън утвърждава граничната стена с повишаването на пропускателните пунктове в Мексико2Правото да притежаваш кола в Сингапур към този момент коства $106,0003Най-топлият септември с скачане на световните температури4Кучето на Байдън напусна Белия дом, откакто ухапа персонал5Роси ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати по обвинявания в изнасилване6Процесът за групово обезчестяване на екскурзиант в Обединеното кралство стартира в Кипър7САЩ предават 1,1 милиона патрона, конфискувани от Иран, на Украйна8Намерена е сцената на Шекспир, твърди театърът в Норфолк9Актьорката Джулия Ормънд съди Уайнстийн за нападение10Хип -хоп звезди на ръба, до момента в който разногласието сред Индия и Канада се задълбочава

Новинарските услуги на BBC

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР