Най-вероятно военният Кугър, който скъса електропровод край Стамболийски, е слязъл

...
Най-вероятно военният Кугър, който скъса електропровод край Стамболийски, е слязъл
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов коментира инцидента с хеликоптера край с. Цалапица

" Най-вероятно военният " Кугър ", който скъса електропровод край Стамболийски, е слязъл на тази височина по отношение на зародил проблем. " Това сподели в изявление за bTV някогашният боен министър Велизар Шаламанов.
По думите му във всеки полет има обмисляне на задача, съответни компютърни стратегии, изключително при хеликоптерите, които регистрират релефа, инфраструктурата. " Т.е. всяко нещо, което може да се случи по време на полета авансово е пробвано на земята ", изясни той.
По-важния въпрос, съгласно него, е, че " ние продължаваме да имаме произшествия, за година загубихме трима водачи, два хеликоптера. "
" Всичко това трябваше да го прочетем в годишния отчет по защитата, само че няма нищо за това. Основният запас – хората, е извънредно подценяван, заплатите им са ниски, подготовката им е извънредно незадоволителна, трето – няма никаква вероятност. Дори заделените над 2 милиарда за нова техника водят до това, че тази техника не се поддържа и стоят на земята ", сподели някогашният боен министър.
" Ние нямаме национална стратегия за превъоръжаване, в която да има явен период в границите на 10 година Където да има явен финансов запас и да има периоди. Всичко е доста по-скъпо когато няма визия, няма стратегия, няма периоди и няма отговорности ", добави Шаламанов.
Той посочи, че голяма част от старшите и висшите офицери са пенсионери.
" Нашите мъже и дами в униформа са пенсионери, които получават и пенсии, и заплати няма младежи, тъй като няма по какъв начин младеж, който е привикнал с айфони да отиде да работи на радиолокационна станция, която е на 50 години. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР