Най-вероятно военният Кугър, който скъса електропровод край Стамболийски, е слязъл

...
Най-вероятно военният Кугър, който скъса електропровод край Стамболийски, е слязъл
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Най-вероятно военният „Кугър”, който скъса електропровод край Стамболийски, е летял на ниска височина заради възникнал проблем

Най-вероятно военният „ Кугър ”, който скъса електропровод край Стамболийски, е слязъл на тази височина по отношение на зародил проблем. Това каза пред БТВ някогашният боен министър Велизар Шаламанов.

По думите му във всеки полет има обмисляне на задача, съответни компютърни стратегии, изключително при хеликоптерите, които регистрират релефа, инфраструктурата. Т.е. всяко нещо, което може да се случи по време на полета авансово е пробвано на земята, изясни той.

По-важния въпрос, съгласно него, е, че ние продължаваме да имаме произшествия с авиацията, в това число с човешки жертви, за година загубихме трима водачи, два хеликоптера.

„ Всичко това трябваше да го прочетем в годишния отчет по защитата, само че няма нищо по този въпрос. Основният запас – хората, е извънредно подценяван, заплатите им са ниски, подготовката им е извънредно незадоволителна, с цел да се поддържа сигурност и триумф в техните задачи, и трето – няма никаква вероятност. Дори заделените над 2 милиарда през последните 10 – 15 година за нова техника водят до това, че тази техника не се поддържа и стои на земята ”, сподели някогашният боен министър и посочи, че ние нямаме национална стратегия за превъоръжаване, в която да има явен период и явен финансов запас.

Всичко е доста по-скъпо когато няма визия, няма стратегия, няма периоди и няма отговорности, добави Шаламанов.

Той добави, че голяма част от старшите и висшите офицери са пенсионери.

„ Нашите мъже и дами в униформа са пенсионери, които получават и пенсии, и заплати няма младежи, тъй като няма по какъв начин младеж, който е привикнал с айфони да отиде да работи на радиолокационна станция, която е на 50 година ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР