Най-вероятно ще очакваме доста сериозно влошаване на цените на суровините.“

...
Най-вероятно ще очакваме доста сериозно влошаване на цените на суровините.“
Коментари Харесай

Икономист: Обявената от Путин мобилизация ще покачи цените на суровините

„ Най-вероятно ще чакаме много съществено утежняване на цените на суровините. “ Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria икономистът Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система по отношение на възможните стопански последици от разрастващата се война в Украйна.

„ Ние чакаме много тежка зима, даже и преди този момент, най-много заради неналичието на газ, даже на висока цена в Европа. Що се отнася до България, ситуацията сякаш не се трансформира чак толкоз доста “, посочи той.

„ Беше много наивно да чакаме, че ще има едно доста внезапно, доста бързо отричане от продължаването на военните дейности. Големият риск е в случай че в този момент в действителност стартира една пълномащабна, огромна, топла война в Украйна. Това заплашва спорът да продължи с години “, счита икономистът.

 
Икономическите последици са най-много по линията на пазарите на горива, само че освен. Трябва да имаме поради, че нас ни заля бежанска вълна в хода на първите военни дейности. Ако има контраатака, допустимо е да се случи нова, надлежно би трябвало нашата обществена система да се оправя. Отделно, занапред идва зимата, която ни дава обещание и много по-тежка инфлация, по линия на по-скъпите първични материали и горива.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР