Най-вероятно президентът ще приеме протегната от премиера ръка на думи,

...
Най-вероятно президентът ще приеме протегната от премиера ръка на думи,
Коментари Харесай

Политолог: Някъде там на масата стои все още имунитетът на Борисов


Най-вероятно президентът ще одобри протегната от премиера ръка на думи, само че на каузи надали. Не мисля, че този жест е откровен, само че е належащо да се върне една естествена връзка сред институциите. Според мен обаче ще продължим по остаряло му.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Милен Желев.

Предложенията за орязване на пълномощията на президента се вършат поради Радев, защото при други условия, в случай че индивидът беше наш човек, това нямаше да се случва. Не мисля, че има дълготрайна визия по какъв начин би трябвало да действат държавните институции у нас. Всеки на арената на политиката прави краткосрочни, а не дълготрайни промени.

Не е толкоз проблематична Конституцията от зората на прехода и няма потребност от основни промени. Мандатът на Радев си тече и най-вероятно ще е финален, без значение дали ще направи лична партия. Мисля, че е стихия в чаша вода.

Темите за националния празник, които поляризират обществото, само че ги отдалечават от същинските им проблеми, са комфортни за всички партии. Референдумите са рискови за българската народна власт, колкото и парадоксално да звучи – българите през днешния ден ще гласоподават по един метод, на следващия ден по различен под страст. Както по този въпрос, по този начин и във връзка Паметника на Съветската войска, политиците би трябвало да са по-последователни, а не когато им се коства комфортна обстановката.

Правителството не наподобява устойчиво, само че това не значи, че ще рухне на следващия ден. Не е невероятно това държавно управление да издържи повече от предстоящото.

Преди се говореше за властническата власт на Борисов, в този момент на Радев, като и в двата случая приказваме за на ниска цена популизъм.

Моето мнение е, че някъде там на масата стои към момента имунитетът на Бойко Борисов.

Управлението кара на автопилот, тъй като чака да яхне вълната от неодобрение от спонтанни трагични случаи. Ако имаше същински държавници, те щяха да задават тона на публичното мнение.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР