Най-вероятно планът „Макрон” ще влезе в зала, а това означава

...
Най-вероятно планът „Макрон” ще влезе в зала, а това означава
Коментари Харесай

Димитров: Планът Макрон ще създаде проблем за българския бизнес, но не за шофьорите

Най-вероятно проектът „ Макрон” ще влезе в зала, а това значи гласуването му. Поне половината от съответните оферти са подкрепени от доста от европейските синдикати и ние гледаме със благосклонност към тях, които касаят изискванията, в които работят водачите. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Той добави, че има една дребна част, които са отрито срещу българския бизнес и поради него са защитили общата позиция на България.
„ За страдание, няма подготвеност за българския превозвачески бизнес, още повече в тази обстановка, в която ще го сложи регулацията, за неприкритост и бистрота. Това е сериозен проблем за българския бизнес, той ще бъде ударен в действителност, само че не е проблем за българските водачи. Те ще си намерят работа при не по-лоши условия, с по-голяма осигуровка относително бързо, само че на Запад”.
Ние опитахме да стоим в една обща българска позиция поради българския народен интерес, добави Димитров пред bTV.
„ Те няма да изгубят – водачи се търсят сега на всички места, освен това със заплати повече от 2000 евро чисто, колкото им дават сега, с командировъчните, и ще бъдат обезпечавани пенсия и за всички опасности единствено, че от френски, немски и други превозвачи, а не от български. Техните налози няма да бъдат в България”, сподели още президентът на синдиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР