Най-вероятно няма да бъдат намерени останки от , който видяхме

...
Най-вероятно няма да бъдат намерени останки от , който видяхме
Коментари Харесай

Доц. Камен Козарев: Едва ли ще бъдат намерени останки от метеора

Най-вероятно няма да бъдат открити остатъци от, който видяхме да пада във вторник вечерта. Това съобщи астрономът доцент Камен Козарев от Института по астрономия към Българска академия на науките в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

" Метеорът несъмнено е бил по-голям от общоприетите. Шоуто, което един може да създаде зависи от неговия състав. Доколкото разбрах скоростта е била над 70 км в секунда ", сподели той. 

" Аз съумях да го следя от Гърция. Той избухна и остави диря за прочут интервал от време. Гледката беше извънредно впечатляваща. Много мъчно може да се дефинира размера, само че най-вероятно няма да бъдат открити от неговото рухване ", счита ученият. 

По думите му метеорите, които могат да създадат такова светлинно и звуково шоу са десетки, а едвам единици доближават до земната повърхнина. 

" След две седмици следва началото на Персеидите. Метеорите мога да се следят, те идват от съзвездието " Персей ". То се следи доста добре след 22-23 ч. вечерта. Хората могат да ги следят от място, където е по-тъмно. Пикът им ще се следи на 12 август ", разясни доцент Козарев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР