Най-вероятно китайската армия стои зад шпионската програма, която е насочена

...
Най-вероятно китайската армия стои зад шпионската програма, която е насочена
Коментари Харесай

САЩ: Китайската армия стои зад мащабната програма за шпионаж от въздуха

Най-вероятно китайската войска стои зад шпионската стратегия, която е ориентирана към повече от 40 страни на пет континента с балони за наблюдаване от огромна височина, сходни на този, който Съединени американски щати смъкнаха предишния уикенд над крайбрежията на Атлантическия океан , съобщи администрацията на президента Джо Байдън , представена от Асошиейтед прес. 

Изявлението на почитан чиновник на Държавния департамент предлага най-подробната информация досега, свързваща Китайската народноосвободителна войска с балона, който прелетя над Съединени американски щати. Външното ведомство на Съединени американски щати твърди, че Китай е създал огромна стратегия за наблюдаване , която да събира сензитивна разследваща информация.

Достъпните за необятната общност детайлности имат за цел да оборят упоритото отказване от страна на Китай, че балонът е бил употребен за шпионаж, в това число днешното изказване, че обвиняванията на Съединени американски щати за балона са равносилни на водене на " осведомителна война " против Пекин.

Високопоставеният чиновник на Съединени американски щати съобщи, че фотосите на този балон, събрани от американски шпионски самолети " U-2 ", демонстрират, че той е " може да събира разследващи сигнали " с голям брой антени и друго съоръжение, предопределено за качване на сензитивна информация, както и слънчеви панели за зареждането им.

" Сигурни сме, че производителят на балона има директна връзка с китайската войска и е утвърден снабдител на армията, съгласно информация, оповестена в формалния портал за възлагане на поръчки за Китайската народноосвободителна войска ", сподели служителят. 

Длъжностното лице съобщи, че анализът на остатъците от балона " опонира " на обяснението на Китай. Пекин сподели, че това е метеорологичен балон, който се е отклонил от курса си. Американският чиновник добави, че Съединени американски щати се свързват с страни, които също са били обект на наблюдени е, с цел да обсъдят дружно обсега на китайската стратегия за наблюдаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР