Най-великата дрога е самият живот-да го живееш истински и да

...
Най-великата дрога е самият живот-да го живееш истински и да
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив с лекция пред ученици за капаните на др...

" Най-великата дрога е самият живот-да го живееш същински и да му се наслаждаваш! “

Инспектор от Детска педагогическа стая и криминалист провокираха осмокласници от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив да се замислят над главните житейски правила, въведени в обществото, пристъпването на които води до наказателна отговорност. В часа на класа, под формата на разнообразни игри, младежите бяха предизвикани сами да стигнат до извода, че разпоредбите са въведени, с цел да се съблюдават, а нарушаването има последици както за причинителите, по този начин и за хората към тях.



Тийнеджърите споделиха, че в тази възраст се пробват да бъдат разнообразни и с цел да бъдат харесвани, да се почувстват значими измежду връстниците си, мъчно осъзнават, че с сходен избор могат да попаднат в бездната на зависимостите.



Страхът, недоверието, възприятието, че няма да бъдат разбрани, както и неналичието на събеседник по тематиката са измежду факторите, които трансформират подобен опит в непрекъснат избор.

След полемиката учениците бяха безапелационни, че вниманието, обичта, грижата или лекарството се трансформират в отрова щом дозата им бъде превишена.



Фокусът на акцията „ Избери живота “ на пловдивската полиция са възпитаници от 14 до 19 години- възраст, в която децата са склонни да опитват, без да осъзнават следствията от избора си.

Инициативата цели универсална предварителна защита посредством диалози с деца, учители и родители по тематиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР