Най-възрастният, който скочи в морето бе 63-годишният Диян Денев и

...
Най-възрастният, който скочи в морето бе 63-годишният Диян Денев и
Коментари Харесай

Само във Флагман.бг! Вижте украинката от Свети Влас, която скочи за Кръста

Най-възрастният, който скочи в морето бе 63-годишният Диян Денев и взе участие в борбата за трети път

Осемнайсетгодишният Дейвид Огледалов ще се радва на здраве и шанс през годината откакто извади кръста от морето в Свети Влас. Той е състезател и за пети път взе участие в обичайното избавяне на християнския знак, само че го вади за повторно на Богоявление от морето.

Най-впечатляващото от Южното Черноморие през днешния ден обаче е присъединяване и на една същинска християнка - здрава, добре поставена и храбра. Сред смелчаците се открояваше 32-годишната украинка Настя Сивак. Тя е в България единствено от няколко месеца, само че към този момент учи нашите обичаи и традиции. Разбрала, че да скочиш за дървения кръст в студените води значи на първо място здраве и благословение, тя решила да се опитва паралелно с мъжете. Разказва още, че нищо особено не е правила по подготовката за скока. 

Младият мъж целуна разпятието, подвигна го гордо над главата си и сподели, че си пожелава на първо място здраве, сили и триумфи. Победителят е от курортния град.

Заради топлото море близо петнайсет смелчаци се хвърлиха да избавят реликвата. 

Богоявленският водосвет бе осъществен от отец Димитър пред събралата се аудитория на централния плаж в Свети Влас. Ритуалът се организира пред десетки локални поданици, руснаци и украинци. Свещеникът поръси за здраве всички участници и присъстващите.
 Спасителян на Кръста в Свети Влас е Дейвид Огледалов 
Кметът на Свети Влас Иван Николов, който следи ритуала, пожела на всички именници здраве и благополучие, честити на присъстващите празника Богоявление. Той даде парична премия на спечелилия и на всички взели участие в спасяването на християнския знак.

Поверието гласи, че който извади кръста от водата, ще бъде здрав и благополучен през цялата година.

Най-възрастният, който скочи в морето бе 63-годишният Диян Денев и взе участие в борбата за трети път.

При скачането на мъжете във водата температурата на въздуха бе към 16 градуса, а на водата към 10 градуса. На мястото имаше избавителни лодки.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР