Най-важното за правителството на България и за правителството на Република

...
Най-важното за правителството на България и за правителството на Република
Коментари Харесай

Кирил Петков: България и Северна Македония и да се поддават на провокации

Най-важното за държавното управление на България и за държавното управление на Република Северна Македония в този миг е да имаме градивен диало г, посредством който ще можем да продължим в посоката на добросъседство, която и двете страни желаят. Не би трябвало да позволяваме провокации да задават дневния ред на двустранните ни връзки. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков след срещата си в Рим с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, представен от държавната пресслужба.

В диалога участваха още външните министри на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи.
 Петков ще изясни на Радев за какво да свика КСНС за Северна Македония
Петков ще изясни на Радев за какво да свика КСНС за Северна Македония

Премиерът и Ковачевски не са се обвързвали със периоди за рухване на ветото за РСМ

Не сме се обвързвали с никакви периоди, обещахме си градивният звук да бъде непокътнат, означи министър председателят Петков и изрично опроверга всевъзможни клюки за еднолични или едностранни решения , почиващи на погрешна информация. Българският министър-председател уточни, че пред своя сътрудник от Република Северна Македония също е подчертал, че у нас последният мандат за каквото и да било решение по тематиката е на Народното събрание.
 Ива Митева: Пазарлъци със съвестта си за районен съд Македония няма да вършим
Ива Митева: Пазарлъци със съвестта си за районен съд Македония няма да вършим

Има Такъв Народ не знаели повече от опозицията

Премиерът Кирил Петков уточни още желанието на държавното управление да има необятен консенсус по отношение на Република Северна Македoния и посочи, че се надява да бъде призован КСНС. Министър-председателят изрази подготвеност да беседва с президента Румен Радев и добави, че свикването на КСНС е добра последваща стъпка, на която ще може да бъде разисквано постигнатото за миналите шест месеца.

Припомняме, предходното съвещание на КСНС по тематиката Македония 2022 година Тогава участниците се сплотиха към тезата, че са нужни от РСМ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР