Най-важното в отборната игра е доверието. После идва любовта към

...
Най-важното в отборната игра е доверието. После идва любовта към
Коментари Харесай

Калоян и Ангел – двама варненци в отбора на успеха

Най-важното в отборната игра е доверието. После идва любовта към играта, положителният треньор, отдадените играчи и това, което ориста назовава „ на вярното място в верния миг “. Калоян и Ангел са образец точно за добра отборна игра – двама души, които застават един до друг освен на футболния терен, само че и на полето на търговията. И по-конкретно – в еднакъв магазин на Lidl във Варна, където Калоян е мениджър-филиал, а Ангел – касиер продавач.

И за двамата всичко стартира на смешка. Преди 12 години Lidl таман стъпва на българския пазар и открива първия си магазин във Варна. Сред претендентите за работа е и майката на Калоян. Той е към момента 18-годишен младеж, претрупан със задачата само да я придружи на изявлението. Вместо това обуча получава въпросът: „ А вие нямате ли интерес? “.

При Ангел ползата е на разположение през цялото време, макар първичните предизвестия, че нямало да му хареса. Решен е да опита освен тъй като в магазина, в който кандидатства, работи негов другар и това му дава кураж, само че и тъй като пред себе си има по-голяма цел – един ден да има лично жилище.

Днес двамата играят в един тим и играта несъмнено им се получава добре – поради доверието и готовността да дават всичко от себе си. С 12 години опит зад тила си, Калоян извървява пътя от касиер-продавач до управител филиал. Ангел е към момента първоначално, с малко повече от 1 година, само че с упоритостта да стигне надалеч. Идването във Варна за него е огромна крачка – изисква се храброст да се преместиш от малко село до Търговище в морската столица и да започнеш изначало. Той обаче го прави.

Въпреки че има предходен опит в търговията като отговорник склад, в първия си ден в Lidl се усеща като дилетант. Много нови неща, само че и доста поддръжка и приятелско отношение. В съпоставяне с предходната си работа, в Lidl всичко му наподобява елементарно.

„ Там, където работех преди, всеки ден през ръцете ми минаваха от 30 до 50 тона – аз самият съм 60 кг. Докато тук всичко е опростено и извънредно добре проведено “, споделя Ангел.
Харесва му, че има доста нови неща, които да учи ; може да се развива и непрекъснато поддържа връзка с клиентите, което още повече го зарежда. Успява и да икономисва, с цел да може един ден с приятелката му да имат собствен дом.

Открива и още нещо значимо – почитание и сътрудници, на които да разчита , и изключително на своя началник в лицето на Калоян. Веднъж, до момента в който двамата играят футбол след работа, си изкълчва глезена. Друг път претърпява случай с колелото и още веднъж колкото да върви. И в двата случая среща цялостно схващане – Калоян му дава нужното време отпуска, с цел да се възвърне, а като се връща на работа – и по-леки задания, с цел да не се претрупва. Това отношение още повече стимулира Ангел да бъде част от Lidl и да дава най-хубавото от себе си.

За Калоян пък, като негов началник, това е следващото доказателство, че има в тима си най-хубавите и надъхани играчи.

„ През годините научих, че положителният началник би трябвало да отделя нужното внимание на хората. Когато приказваш с някого, отдай му цялостното си внимание. Интересувай се от него, похвали го, накарай го да се усеща специфичен, да усети самопризнание и признателност “, споделя той.
Именно по този начин, съгласно него, се основава доверие и се сплотява екипът. Знае го от персонален опит, тъй като самият той, с помощта на ръководителите си, освен пораства и от некомпетентен младеж се трансформира в мениджър-филиал, само че се трансформира и в ръководителя, който е през днешния ден – постоянно отсреща за сътрудниците си и с признателност за напъните и отдадеността им.

„ През всички тези години съм основал доста другарства измежду сътрудниците. Помагаме си, обменяме опит, излизаме дружно “, споделя той. Като буен почитател на футбола, изключително на британския Ливърпул, открива и футболни почитатели измежду тях. С момчетата от другите магазини в града постоянно се срещат и на футболния терен, където се образува същински dream team – от съотборници, обединени от любовта към играта и работата, която ги свързва.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за опциите за работа на
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР