Най-важното тази сутрин:Свободата на словотоВойнатаМястото на БългарияБългария се изкачва в

...
Най-важното тази сутрин:Свободата на словотоВойнатаМястото на БългарияБългария се изкачва в
Коментари Харесай

Три минути: България вече не е последна в ЕС по свобода на словото. Как се живее два месеца в бункер под бомбите

Най-важното тази заран:
Свободата на словотоВойнатаМястото на България
България се изкачва в за независимост на словото на “Репортери без граници ”. Страната е на 91-о място в света и към този момент не е последна в Европейски Съюз.
Войната и убийствата
Опитите за евакуация на хората от обсадения цех “Азовстал ” в Мариупол не престават. Около бяха евакуирани благодарение на Организация на обединените нации на 1 май. Ден по-късно против завода. Там към момента има цивилни и ранени бойци.

“Не сме виждали слънчева светлина от два месеца ”, сподели Наталия Усманова, една от първите евакуирани от “Азовстал ”..

умъртви 14-годишно момче и рани 17-годишно момиче, заяви украинският президент Володимир Зеленски. По-рано Украйна заяви, че пистата на летището в Одеса е офанзива.

Киев упрекна Русия в кражба на стотици.

Русия ще се опита да отвори нов, счита Киев. Припомнете си за риска Русия да въвлече Молдова във войната.

, очевидно измъчвани и по-късно убити, са открити в яма покрай Буча край Киев. Хората са били с вързани ръце и очи. Украйна упрекна Русия, че е употребила неразрешени в Донецк.

въздушното пространство на Дания и Швеция. Дания е членка на НАТО, а Швеция разгласи желанието си да се причисли към Алианса.

Председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати и се срещна с Володимир Зеленски. “Благодарим ви, че се борите за свободата си ”, сподели тя.

Журналистката от Радио Свобода. Блокът, в който тя живее, беше ударен от съветска ракета. “Загубихме безценен сътрудник, който ще бъде запомнен със своята отдаденост ”, сподели президентът на Радио Свободна Европа/Радио Свобода Джейми Флай.
Русия и глобите
Норвегия затваря границите и пристанищата си. Страната не е член на Европейски Съюз, само че се причисли към глобите, наложени от страните членки против Русия.

Русия направи заплащане по. Това се случи макар заканите, че отговорностите на страната ще бъдат обслужвани единствено в рубли.
България и войната
Разривът сред президента и държавното управление по отношение на войната в Украйна се задълбочи.

“политически шарлатани ” разпалват “страстите от войната ” в България. Той добави, че не би трябвало да се позволява “въвличането на родината във войната ”. Той твърди, че това ще стане, в случай че страната даде военна помощ на Украйна.

, че България би трябвало да е от вярната страна на историята, а българският интерес е “да не се навеждаме ” и “да оказваме помощ агресорът да не напредва ”. Премиерът и партията му поддържат даването на военна помощ на Киев.

, че Българска социалистическа партия ще напусне ръководещата коалиция, в случай че България изпрати оръжие за Украйна.

Бившият длъжностен министър председател и боен министър “Български напредък ”. Той разгласи желанието си, откакто беше уволнен от кабинета на Кирил Петков, тъй като отхвърли да назова войната в Украйна “война ”.
България и съветският газ
Русия спря доставките на природен газ на България и Полша, тъй като не заплащат в рубли. Другите страни от Европейски Съюз обаче също, а повода София и Варшава да са първите наранени е, че заплащанията се падат първи, сподели държавното управление.

Европейската комисия удостовери, че страна от Европейски Съюз да е плащала в рубли за съветския газ.

преноса на съветски газ за Сърбия, сподели Лена Бориславова пред БНР.

Изпратете “3 минути ” на другари, с цел да се и те. Споделете на какво още желаете да видите в бюлетина.
И три рекомендации
Актрисата украинския град Лвов и се срещна с бежанци и доброволци. Посещението ѝ беше прекратено от сирени за въздушна офанзива.

На 24 февруари художничката с украинско-израелски генезис Зоя Черкаски-Ннади се буди ужасена. Дни по-късно тя стартира в Украйна, които припомнят картините от детството ѝ в Съветския съюз.

София Середа е журналистка, а заниманието ѝ е да запечатва скритите архитектурни съкровища на Киев до момента в който се разхожда с щерка си. Не пропускайте отпреди войната.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си "3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР