Най-важното е да има бюджет и възможност за повишаване на

...
Най-важното е да има бюджет и възможност за повишаване на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ако хартиената коалиция състави правителство, ще е тържество на статуквото

" Най-важното е да има бюджет и опция за повишение на приходите. Очертава се тъмна и студена зима за хиляди българи. Хората в действителност ще студуват тази зима, а работещите небогати, които получават по 710 лева – чисти 530 лева, от дълго време са под линията на беднотия. И тук въпросът е дали през зимата ще могат да си купят храна и да са на топло децата им ", заяви лидерът на " Изправи се.БГ "   в студиото на " Денят ON AIR ".

Според нея депутатите и партиите са длъжни съществено да стартират диалози за сформиране на постоянно държавно управление, което да внесе бюджет с цялата ангажираност за цели или, в случай че това не се случи, да поеме отговорност служебното държавно управление. Тя намира хвърлянето на горещия картоф от служебното държавно управление към парламентарните партии и от тях назад към служебното държавно управление за абсолютно подмолно към българските жители.

" Най-важно е хората да оцелеят и българските семейства да бъдат избавени от идната мразовита и гладна зима. За страдание, парламентарните партиите въобще не мислят за своите гласоподаватели. Техният поглед е ориентиран към идните предварителни парламентарни избори. Те нямат никакво желание да поемат отговорност и да изведат България през идващите месеци. Всичките тези диалози са прахуляк в очите на хората, ритуални танци, каквито политиците могат да играят, само че в последна сметка цената ще я заплати българският народ ", уточни Манолова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ имаме един парламент, който ще остане неповторим в историята с това, че се пробва да ръководи страната и да урежда значими публични връзки не през законопроекти, а през планове за решения. Тя счита, че парламентът се е трансформирал в един огромен слушател.

" На думата на Борисов не би трябвало да се има вяра. Когато ГЕРБ и Движение за права и свободи ти носят блага, би трябвало да бъдеш внимателен. Ако приемем, че хартиената коалиция ще състави правителство, това ще бъде един доста скръбен свършек на този провален парламент. Това ще значи празненство на статуквото против очакванията за смяна ", безапелационна е Манолова. 

Тя счита, че би трябвало да има обществен надзор върху софтуера и метода, по който работи осведомителното обслужване на машините за гласоподаване, само че те са в десетки пъти по-надежден прийом за осъществяване на избори в страна като България спрямо " мошенгиите " с хартиените бюлетини.

" Трябва да се създадат 2 неща – да се изчистят изборните описи от мъртви души и възбрана на социологическите организации да афишират проучвания в границите на предизборната акция, тъй като държанието им е откровена търговия с въздействие и операция на публичното мнение ", означи водачът на " Изправи се, България! ".

Нейното мнение е, че това, което би трябвало да направи Народното събрание, откакто е приел толкоз граничещи с противоконституционността решения, е да одобряват най-малко едно решение, с което да решат казуса с бензина и дизела - таван на цената до 2,50 лева, което са обещавали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР