Най-важно е да бъде защитен интересът на Пловдив, а той

...
Най-важно е да бъде защитен интересът на Пловдив, а той
Коментари Харесай

Дани Каназирева за сагата с Панаира: Най-важно е да бъде защитен интересът на Пловдив

" Най-важно е да бъде предпазен ползата на Пловдив, а той е в две насоки. Първо на мястото на Международен панаир " Пловдив " да не се допусне застрояване на следващия жилищен квартал, каквито опасения имат множеството пловдивчани ", съобщи за " Денят стартира " Дани Каназирева, някогашен регионален шеф на Пловдив.

По думите ѝ е значимо панаирът да не бъде опустошен.

" Единственото умело решение може да бъде взето посредством смяна на Общия организационен проект, като бъдат проучени градоустройствените индикатори на парцела обратно във времето, като бъде направено обемно устройствено предложение с индикатори съответни на съществуващото сега застрояване, като бъде основана една нова зона - панаирен град, с цел да не допуснем застрояването на Панаира ", означи Каназирева.

Тя разясни, че е внесла предложение за взимането на ново решение в Общинския съвет по отношение на акциите на Панаира.

" Имаме три оферти в тази тенденция. Но защото кметът на Пловдив не апелира и решението за регистриране на врата влезе в действие, а в този момент това дело е новозаведено от икономическия министър ни дава опция и време към този момент да мислим за градоустройството. Дотук предложенията бяха свързани с акциите на Варна в Панаира. Сега би трябвало да се мисли по какъв начин да се предотврати застрояването му, тъй като не е явен изходът на делото, което е заведено ", разяснява Каназирева.

Категорична е, че въпросът за Панаира по никакъв метод не се намесва в идните локални избори.

" Този проблем е извънредно общественозначим за Пловдив. Нужни са редица от ограничения и без значение кой е кметът той би трябвало да отбрани интереса на града. Предстои да се вземе решение дали ще се кандидатирам или не. Познавам всички проблеми на Пловдив. Предстои извънредно тежък мандат, тъй че претендентът за кмет не е задоволително да има единствено опит, знания, силата, адекватността, само че и да съумее да трансформира в работещо решение в интерес на града всяко едно мнение и на съперника ", сподели още Дани Каназирева.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР