Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Противоречията

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Противоречията
Коментари Харесай

Три минути: Противоречията около взрива с Гешев не намаляват. Вагнер не си тръгва от Бахмут

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Противоречията към взриваВариантите за правителствоБитката за Бахмут
Противоречията към гърмежа до кортежа на основния прокурор Иван Гешев не понижават.

Изясни се едно от тях - сега на детонацията. Това удостовери самият той в първия си коментар пред Българска национална телевизия седмица след случилото се.

Преди това заместникът на Гешев и началник на следствието Борислав Сарафов беше споделил, че основният прокурор е бил със фамилията си, само че вътрешният министър. По-късно Сарафов от думи на самия Гешев.

В неделя друго събитие към следствието на гърмежа - наличието на израелски специалист, който следствието цитираше по-рано. Сега Сарафов сподели, че той е доведен “по предписание ” на самия Гешев.
ГЕРБ вижда разновидности за ръководство
ПП-ДБ е подготвена да чуе рекомендации от ГЕРБ за управническа. Коалицията обаче няма да промени състава на проектокабинета си. Тя го показа след искане на ГЕРБ, само че партията на Бойко Борисов го отхвърли и спря договарянията.

, че към момента е допустимо съставянето на държавно управление, подкрепено от ГЕРБ и ПП-ДБ. Той не изключи ръководство с другите партии и дефинира това като “авариен вид ”.

опцията да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ.

Остават Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Председателят на Движение за права и свободи, че партията му желае да взе участие в държавно управление и ще организира лидерска среща с ГЕРБ.

без определени ръководители, взеха решение депутатите. Вместо това ръководителят на Народното събрание ще показва кой да води съвещанията.
“Вагнер ” не си потегля от Бахмут
Ръководителят на “Вагнер ” се е съгласила да извърши настояванията му да обезпечи повече муниции за наемниците му. По-рано той заплаши тъкмо поради дефицит на боеприпаси. Сега Пригожин не удостовери категорично, че “Вагнер ” остава в Бахмут, само че наподобява тъкмо това ще стане.

Киев упрекна Русия, че - оръжия, които провокират неконтролируеми пожари. Използването им против цивилни цели е военно закононарушение.

Организация на обединените нации предизвести, че “става все по-непредвидима и евентуално рискова ”. Русия разгласи евакуация на градове покрай централата, а Украйна сподели, че чака съветски провокации.

Русия извърши нови против Харков, Херсон и Одеса. Украинската войска е свалила част от тях, само че други са провокирали вреди. Има убити и ранени цивилни.

Киев заяви, че съветска свръхзвукова ракета “Кинжал ”. За прехващането на ракетата е употребена система за противовъздушна защита “Пейтриът ”.

Украинската контраатака ще има решаващо значение за метода, по който ще завърши войната, сподели. Според министъра на защитата на Украйна Олексий Резников обаче за предстоящото контранастъпление и може да се разочарова.
България може да загуби милиарди
България, в случай че се откаже от уговорките за понижаване на въглеродните излъчвания, заяви енергийният министър Росен Христов.

Брюксел предлага в България поради вноса на зърно от Украйна, сподели земеделският министър Явор Гечев. По думите му парите са “недостатъчни ”.

България ще разчита на своите изтребители МиГ-29 до доставката на първите F-16 и, заяви военният министър Димитър Стоянов. Кабинетът търсеше предложения, само че се оказа, че страната не може да си ги разреши.

Евродепутатът Андрей Ковачев и четирима други българи в Северна Македония в събота. София осъди случая, а като “потенциални извършители на публичния ред ”. да бъде позволен Ковачев и прикани македонското държавно управление да обясни случая.
Кремъл стои зад митинги в Европа
Руските служби градове за агитация, откри интернационално журналистическо следствие. Целта е да се основат настроения против Украйна и да се саботира разширението на НАТО.

В Русия писателят с поддръжката си за войната в Украйна, е ранен при гърмеж. Това е третият случай с покровител на Кремъл от началото на войната.

Руски изтребител на Полша над Черно море. Полският аероплан е изпълнявал задача на европейската организация за гранична защита, а съветският Су-35 го е прехванал над интернационалните води.
По света
Чарлз Трети беше коронясан за крал на Обединеното кралство на гала в Уестминстърското абатство - в Лондон от 70 години.

Президентът на Сърбия Александър за владеене на оръжие в страната, откакто две стрелби взеха 17 жертви. Министърът на образованието.

Остава една седмица до изборите в Турция. Опозицията организира с апел “Време е за смяна ”. Президентът Ердоган също. Защо са значими тези избори? Припомнете си.
Три рекомендации
Може ли един остарял рейс да се трансформира в болница? да се избавят животите на ранени украински бойци на фронта.

Знаете ли по какъв начин се шие българско знаме? Не е толкоз просто, колкото наподобява на пръв взор - законът съдържа редица съответни условия.

Те са четирима актьори, които събират остарели домашни филми. Бързо схващат, че лентите няма да оцелеят, в случай че не бъдат цифровизирани. Затова основават електронен списък на българското любителско кино. Не пропускайте.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР