Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:ПП-ДБ

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:ПП-ДБ
Коментари Харесай

Три минути: ПП-ДБ няма да прави правителство с ГЕРБ. Има ли таван подкрепата за Възраждане?

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
ПП-ДБ няма да поддържа ГЕРБУкрайна връща деца от РусияКитай прави учения до Тайван
“Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ) с мандат или присъединяване на ГЕРБ и е подготвена да предложи собствен кабинет. Лидерите на обединението оповестиха за решението в петък, пет дни след изборите.

Ако ПП-ДБ влезе в коалиция с ГЕРБ, “Възраждане ” евентуално ще бъде първа мощ на последващи избори. Така решението да не се поддържа ГЕРБ.

на депутатите в идващия парламент и разпределението на мандатите. Първа е ГЕРБ, която, а ПП-ДБ е втора с 64.

Трета е проруската “Възраждане ”, която усили поддръжката си. Партията се доближава до резултата на “Атака ” отпреди години, считан за “таван ” на националистическия избор. Това ли е оптималната поддръжка за една последна, антисистемна партия?.

Общественият съвет към ЦИК дефинира вота на 2 април като поради грешките в протоколите, проблемите с машините и несполучливото видеонаблюдение. Той прикани партиите да сезират Конституционния съд.

Невалидните хартиени бюлетини на 2 април да вземем за пример от тези на предходните избори, когато в огромните секции се гласуваше единствено с машини.
Ново ликвидиране на жена
Полицията откри тялото на на автомобил в София в петък. За убийството е упрекнат мъж, с който тя в предишното е имала връзка. Съдът остави обвинения.

Това не е първата жена от началото на годината в България, убита от собствен непосредствен. В същото време депутатите в предходния парламент не одобриха промени в Закона за отбрана от домашно принуждение, които да плануват отбрана за дамите, които не са в общуване с индивида, който ги заплашва, сподели Надежда Стойчева от.
Прокуратурата и “заговорът ” против Гешев
Прокуратурата проверява проведена на магистрати. Става дума за групата, която съгласно основния прокурор Иван Гешев е подготвяла скрит план за свалянето му от поста. Не се оповестява за обвинявания, а като доказателства прокуратурата популяризира скрийншотове от чатове.

България евентуално преди януари 2025 година, сподели зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис. Проблем е високата инфлация. България искаше да одобри еврото при започване на 2024 година

В същото време проруската партия 590 000 подписа за референдум за опазване на лв. и отсрочване на приемането на еврото за след 2043 година

Служебното държавно управление желае да се бори с високите цени на храните като. Той ще е до 10%, ще работи до 6 месеца и ще се отнася за 17 типа храни.
Българските фермери и вносът от Украйна
Зърнопроизводители от България и Румъния да спре безмитният импорт на земеделска продукция от Украйна, който е в действие доникъде на 2024 година

Фермерите стачкуват против вноса от Украйна, тъй като той е по-евтин. Българското държавно управление ги поддържа и в това време води акция против високите цени на стоките в магазините. Как се стигна до този абсурд?

Протестите идват в миг, когато съглашението за експорт на украинско зърно. Условието на Москва е част от глобите против съветския банков и осигурителен бранш да отпаднат, с цел да продължи износа.

Министерството на защитата на Украйна заплаща за доставки на храна за армията. Това е разобличаване на журналистическо следствие. Киев отхвърля да има нарушавания.
Украйна и отведените в Русия деца
Украинска фондация върна при фамилиите им нелегално в Русия. Украинските управляващи споделят, че 19 544 деца са депортирани в Русия по време на войната. Киев пусна, което да помогне в издирването на тези деца.

против украинския град Запорожие умъртви 50-годишен мъж и 11-годишната му щерка, оповестиха локалните управляващи. Те са били в жилищна постройка.

Руските сили не престават да нанасят десетки удари против Украйна. Атаките са. В същото време за Киев връщането на нелегално анексирания през 2014 година Крим е, сподели Володимир Зеленски.

за пръв път от началото на поредицата съветски офанзиви против енергийната ѝ инфраструктура през октомври. “Най-трудната зима отмина ”, сподели министърът на енергетиката.

Хиляди руснаци избягаха от оповестената от Путин мобилизацията в Монголия. по какъв начин живеят там.

Сдружение на руснаци в България управляващите да дадат леговище на съветски гражданини жител, напуснал Русия и протестиращ против войната.
Китай и ученията до Тайван
Китайската войска в Тайванския пролив, които упражняват “пълно обграждане ” на Тайван и симулират. Пекин назова интервенцията “строго предизвестие ” към държавното управление на острова.

От едната страна са Китай и Русия, от другата - Съединени американски щати и Европейски Съюз - по този начин наподобява съгласно някои международната карта. Самият Пекин също като че ли има вяра, че са пристигнали времената на нова Студена война. Какво следва от това?

в Сирия в неделя и сподели, че те са отговор на офанзива, пристигнала от сирийска територия. По-рано израелската войска на “Хамас ” в Южен Ливан още веднъж в отговор на офанзиви по израелска територия.
И две рекомендации
На кого приказват политиците, когато се обръщат към “народа ”? по какъв начин се е трансформирало смисъла на понятието през вековете - от нация, през навалица до “разумните жители ”.

Филмът “Една провинциална болница ” споделя за пандемията от COVID-19 в болничното заведение в Кюстендил. Не за статистиката, а за хората и за техните очаквания и страхове. Представяме ви режисьорите в рубриката Човек на деня.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР