Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Мандатът отива при “Продължаваме промяната”. Световен шампион ще е Франция или Аржентина

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Провал на мандата на ГЕРБИзборните правила още веднъж в парламентаТеодора Духовникова
победи Мароко с 2:0 и отива на финала в неделя против Аржентина.

В България Румен Радев ще продължи да ръководи, откакто номинираният от ГЕРБ задоволително гласове в Народното събрание. Той беше подсилен единствено от Движение за права и свободи и “Български напредък ”.

Сега президентът би трябвало да връчи втория мандат на “ поканиха всички партии на среща и споделиха, че имат подготвеност да предложат държавно управление дружно с “Демократична България ”.

и разяснява, че ГЕРБ са заложили “повече на амнезията на българските жители след 12 години ръководство ” и по тази причина не са постигнали триумф.

Веднага откакто Народното събрание отхвърли кабинета на Габровски, пристигна известието, че на измененията в Изборния кодекс. Според Радев, поправките не подсигуряват равенството на гласоподавателите пред закона и тайната на техния избор.

Какво мислите по тази тематика? Коментирайте на страницата ни във или пишете на.
Дипломатите излязоха на улицата
Съдът удостовери отхвърли на Държавната организация за бежанците да даде. Мотивът е, че властническото ръководство на Владимир Путин е единствено " комфортен мотив " Стоцки да твърди, че може да стане жертва на репресии, в случай че се върне.

на Министерството на външните работи стачкуваха с искане за повдигане на заплатите. Две седмици продължава първата стачка в 144-годишната история на българската дипломация.

Дипломатите споделят, че са в унизително състояние. Намерете още 2 минути, с цел да гледате.

Прогнозата, че България може да се причисли към Шенген още през март 2023 година, е изцяло реалистична. За задачата обаче ще е нужна мобилизацията на цялата българска администрация и дипломация, сподели пред Свободна Европа директорката на портал.

Дигиталната система на БНР за ръководство на наличие и лъчение е била ударена от вирус, поради който сега радиото излъчва аналогово, пишат.
Атаката против Бахмут
сега са в покрайнините на Бахмут. Руските сили не се отхвърлят и обстрелват града към този момент 10 месеца. Украинските бойци отвръщат с минометен обстрел по съветските окопи.

още веднъж беше атакувана с дронове. Това е първата сходна офанзива от седмици, до момента в който яростните боеве се водят в Източна Украйна.

Още бяха освободени при следващата замяна на пленници сред Украйна и Русия.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, препоръчайте го на другари и им изпратете
“Магнитски ” се завръща
за независимост на мисълта на Европейския парламент за 2022 година беше връчена на " храбрия украински народ ”.

Бившият зам.-председател на Европейския парламент, която беше упрекната в корупция в Белгия, ще остане в ареста най-малко до 22 декември.

мъж по обвиняване, че е изпрал десетки милиони евро, откраднати в Русия по схемата “Магнитски ”, пишат сътрудниците в “Медиапул ”. Припомням ви, след която толкоз постоянно чуваме името му в новините.

Съединени американски щати упрекнаха петима руснаци и двама американци в и пране на пари от името на държавното управление в Москва.

Президентът на Съединени американски щати закон, който признава еднополовите бракове на федерално ниво.

Точно преди 50 години за финален път човешки крайник стъпи на Луната. от " Аполо-17 " е още по-актуална през днешния ден, когато Америка реши да се върне на Луната. Препоръчвам ви тази история на Никола Кръстев.

Елате в общността на Свободна Европа във и ще получавате всичко напряко в телефона си.
Човек на деня
Кариерата ѝ стартира от театъра, а по-късно завладява и киното. Днес е една от най-известните български актриси. Тя е и отпразнува 45-ия си рожден ден. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

се за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР