Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: БСП решава да върне или да не върне мандата. Русия с нова газова заплаха към Европа

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Българска социалистическа партия и третият мандатРуският газ спираАрманд Дуплантис
Днес Националният съвет на Българска социалистическа партия взема решение какво да прави с третия мандат за държавно управление. Обсъждат се два разновидността “с небосвод петък ”, споделиха социалистите. Вариантите в действителност са ясни - мандата в петък и президентът ще насрочи изборите, или пък Нинова ще номинира претендент за министър председател, който да търси болшинство. Шансовете за ново държавно управление обаче са “почти нулеви ”. Оценката е на обществения министър от Българска социалистическа партия.

Слави Трифонов, който изтегли партията си “Има подобен народ ” от договарянията, още веднъж написа статус във Фейсбук. “Искам да си призная, да бъда почтен и брутално прям - ”, сподели иронично Трифонов и прикани да бъде задържан “поне за 24 часа ”. Не последва нечия реакция.

Поредният отвод на "Има подобен народ " от отговорност в ръководството е реалност. Всички се питат обаче за какво. Очевидно е, че се вземат от други "хора и кръгове ", сподели политологът Милен Любенов пред Свободна Европа. Медийният специалист Георги Лозанов пък изрази мнение, че Има Такъв Народ просто не желае да взе участие в прозападно държавно управление.

Имате ли мнение по тази тематика? Пишете ни на или коментирайте на страницата ни във Фейсбук.
Държавата и границата
Турция желае на граничния пункт „ Капитан Андреево “ да се обезпечи български държавен надзор, с цел да се предотвратят проблемите, които са известни на турските компании от дълго време. Това сподели в България Айлин Секизкьок пред “24 часа ”.

Миналата седмица съдът на границата, откакто преди този момент държавното управление възвърне ролята на страната. Ако намерите още 8 минути през днешния ден, безусловно гледайте за това кой, по какъв начин и за какво остави една частна компания на входа на Европа.
Европа се готви да живее без съветски газ
още повече да понижи доставките на газ за Германия и от сряда по “Северен поток 1 ” да идва единствено една пета от нормалните количества. Зеленски прикани Европа да отговори с още по-строги наказания.

Председателката на Европейската комисия страните да пестят газ поради заплахата Русия да спре доставките. "Дори страни членки, които съвсем не купуват съветски газ, не могат да избегнат резултата от евентуално прекъсване ”.

се увеличи внезапно в понеделник, откакто два дни по-рано съветски ракети удариха украинското пристанище в Одеса.

Унгарският министър председател използва политическата рецесия в България за пропутинска агитация, написа. Виктор Орбан изиска анулация на глобите против Русия, тъй като “Европа има проблем, стопански проблем, само че и политически, защото държавните управления падат като домино блокчета ”. Сред упоменатите страни е и България, единствено че държавното управление падна по други аргументи.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, помогнете и вие на други хора - изпратете им, с цел да се абонират.
Как войната трансформира хората
“Виждам по какъв начин тази война ме трансформира – наред с болката и съчувствието чувствам по какъв начин в душата ми тлее ненавист! Мислех, че това възприятие ми е непознато, а в този момент то е в мен! ”, родом от Бургас, която от 1997 година жив
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР