Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Изнасилването става емблема на руската война. София и Скопие още спорят за Втората световна

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Русия продължава войнатаСергей ЙолкинШафи Голдвасер
Украинската войска се приготвя за масирана съветска офанзива против източния район Донбас. бяха призовани да се изтеглят неотложно.

В почивните дни Русия продължи да обстрелва украински градове. Загинали са минимум 18 души. По улиците на Мариупол, покрити с цветни одеяла.

Москва твърди, че към този момент управлява пристанищния град. Украинските сили обаче да се предадат и не престават сраженията в металургичния комплекс “Азовстал ”.

Няколко дни след потъването на съветския крайцер “Москва ”, към момента е спорна информацията за аргументите и броя на жертвите. Сигурно е единствено, че възможностите на Русия да превземе Одеса.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че до момента са 3 хиляди, а ранените са към 10 хиляди. Загубите от съветска страна са няколко пъти повече.

Украинските служби за сигурност са прихванали запис на диалог сред мъж и жена, в който украинки. “Така, и да изнасилваш украинките, нали? И нищо не ми казвай. Ясно ли е? ”, споделя дамата и се смее.

Този случай не е изключение. С изтеглянето на съветските войски от украински градове и села се появиха истории на дами и деца, претърпели полово принуждение. „ какъв брой жертви има “, споделя омбудсманът на Украйна.

Изпратете ни вашето мнение по тази или друга история на.
Йолкин към този момент е в България
Русия продължава да преследва критиците на войната. Москва разгласи за задграничен сътрудник и, чиито рисунки се разгласяват в “Свобода ” и “Дойче веле ”.

Ден по-рано Йолкин заяви, че към този момент живее в България. Новината е, че той към този момент постоянно ще разгласява карикатури на уеб страницата на Свободна Европа. първата - “Ами в случай че те застигне личният ти пожар? ”

Полицията в съветската република Хакасия в Сибир задържа поради обява, в която се оповестява, че 11 полицейски чиновници отхвърлят да водят война в Украйна.

Войната обаче продължава. Харков е на границата на окупираните от Русия територии. В неделя в града беше демонтиран маршал Жуков.

Изпратете на другари, с цел да се абонират и те за бюлетина “3 минути ”.
Нови искри сред България и Северна Македония
Премиерът, Северна Македония, български културен център “Иван Михайлов ”. Той прикани за общо изпитание с македонските българи, с цел да бъде решен разногласието сред двете страни.

Петков беше посрещнат с митинги, а ден по-късно македонският президент, че клубът е кръстен на Ванче Михайлов - “доказан помощник на фашисткия режим от Втората международна война ”.

Може да си припомните постоянно провокира напрежение сред България и Северна Македония.

Късно в петък в Пловдив “ ” се учреди като партия. Кирил Петков и Асен Василев са съпредседатели. Изпълнителният съвет включва 13 души.

Не пропускайте тази история от последния брой на “: История на повредата в най-важната водна централа ”. Ще научите по какъв начин се стигна до съмнителната повреда, поради която токът е по-скъп.

Станете част от общността на Свободна Европа във, с цел да получавате всичко напряко в телефона си.
И две рекомендации
Колегите в “Булевард България ” описват - по какъв начин военните дейности на Русия ще се трансферират и в Космоса, тъй като Кремъл е решил да унищожи спътници на "Старлинк " на Илон Мъск.

И отново за технологии и триумф - като дребна тя желае да стане публицист, само че е прекомерно добра по математика. Благодарение на нейните открития в региона на криптографията през днешния ден са вероятни безвредното онлайн извършване на покупки и потреблението на пароли. беше един от гост-лекторите, които откриха Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии в София. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си "3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР