Най-важните комисии, сред които бюджетната и правната, ще оглавят депутати

...
Най-важните комисии, сред които бюджетната и правната, ще оглавят депутати
Коментари Харесай

Има такъв народ взе най-важните комисии, ДПС - икономическата, Томислав Дончев отговорник за ЕС

Най-важните комисии, измежду които бюджетната и правната, ще оглавят депутати от "Има подобен народ ". Хората на Слави Трифонов вземат шефските кресла в 7 от комисиите.
На 4-ата седмица от старта си Народното събрание най-накрая избра своите 22 непрекъснати комисии. Без тях не може да започва работата по нито един законопроект, а импортираните са към 40 наело с плана за актуализация на бюджета.
По 4 председателски места имат ГЕРБ, Българска социалистическа партия и "Демократична България ", Движение за права и свободи - две. От ИБГНИ нямат, тъй като сами отхвърлиха както шефски места, по този начин и зам.-председатели.
За първи път от години отпред на обществената комисия в Народното събрание няма да бъде и Хасан Адемов от Движение за права и свободи, само че вместо това придвижването получи председателския пост в икономическата комисия. Тя се поема от Йордан Цонев.
В комисията по вътрешна политика и публичен ред ръководител ще е Николай Радулов от Има Такъв Народ.
Любомир Каримански от "Има подобен народ " ще бъде ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание, която в най-кратък период би трябвало да стартира работа и да прегледа актуализацията на бюджета.
Андрей Михайлов о т Има Такъв Народ ще оглави комисията по правни и конституционни въпроси. За началник на комисията по енергетика и климат депутатите избраха Иван Хиновски , още веднъж от Има Такъв Народ. Комисията по външна политика ще ръководи също народен представител на Слави - Димитър Гърдев.
Комисията по районна политика ще бъде водена от Халил Летифов от Движение за права и свободи.
Председател на комисията по защита ще бъде Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия. От левицата вземат и обществената комисия, ръководител стана Георги Гьоков.
Ирена Анастасова о
т Българска социалистическа партия ще е отпред на просветителната комисия, а началник на тазипо въпросите на децата, младежта и спорта ще е социалистът Иван Ченчев .
Отговорник за въпросите на Европейския съюз ще е Томислав Дончев от ГЕРБ.
Комисията за надзор над службите и потребление на СРС пък е образувана на паритетен принцип с по 2-ма членове от всяка парламентарна група. Председателите ще са на ротационен принцип. Начело на комисията ще се сменят Светлин Стоянов от Има Такъв Народ, Христо Терзийски от ГЕРБ, Филип Попов от Българска социалистическа партия, Иван Димитров от "Демократична България ", Елхан Кълков от Движение за права и свободи.
Пламен Абровски от Има Такъв Народ ще води земеделската комисия. Председател на комисията по опазването на здравето ще е сътрудника му Силви Кирилов. Т ой бе номиниран и за министър на опазването на здравето в проектокабинета на партията на Слави Трифонов.
Комисията по околната среда и водите ще бъде водена от Борислав Сандов о т Демократична България. Шеф на комисията по превоз и известията ще е някогашният транспортен министър Росен Желязков от ГЕРБ.
Комисията по дигитализацията, електронното ръководство и осведомителните технологии ще ръководи Ивайло Мирчев от Демократична България.
Шеф на Комисията по културата и медиите ще е Тома Биков от ГЕРБ. Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношение с гражданското общество ще оглави Цецка Бачкова от "Демократична България ". А отпред на тази по вероизповеданията и правата на жителите ще е Радомир Чолаков от ГЕРБ.
ИБГНИ гласувахме срещу. Това не касае господин Чолаков. Но има надалеч по-добри претенденти като Младен Маринов или Христо Терзийски, иронизира Николай Хаджигенов от ИБГНИ. Намираме за срамно отпред на комисията да бъде човек от ГЕРБ и освен поради вчерашния ден, а поради цялостната политика през последните 12 година, добави той.
Шеф на Комисията по политиките на българите отвън страната ще е Антоанета Цонева от Демократична България. Нейни заместници ще са Павела Митова от Има Такъв Народ и Даниел Митов от ГЕРБ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР